Bodljikavo prase

ЕОДЉИНАВО ПРАСЕ Мали огласи Лисанс за јахање купујем и добро плаћам. Аца, бивши џокеј. НаЈновије журнале за послед* њу моду тражи клуб отмених сељанки из Посавине. Сбкретара са свршенбм великом школом и знањем страних језика потребујем за одмах. Рајко млекаџија.

Нове књиге Мртвачко Јутрење збирка балада од Џугашвилија у којој се огледа жалост за изгубљеним И Страх од будукности... Језовити покушаЈ — репортажа од Винстона о догађајима код Дијепа. Добро ерце — збирка песама бд Миетер Темпла, кентенбериеког бискупв у Којој он покачује сву доброту своје душе, јер чак и са Совјетима ствара »хришћанско-)еврејски савез«. Два трговца — роман од Стаљина са главним лицима Винстоном и Франклином... Њихове невоље — драма у три чина од Мајског са главним лицИМв Јенки, Бул и Совјетикус. Пакао — историски еп Ворошилова са мотором из околине Стаљинграда. Добра мати — роман из Совјетске Уније, уствари бајка за Децу, Која не умеју да читаЈу... Хипиотизам — зВирка приповедакА из живота чувеног Јоги -а Чанг-Кај-Шека.

НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЕТИ — Страшна еу времена настала, жено1 ИзГледа, да у Београду постоји само један муж, коме је жена верна! А? — А ко је тај? — Па зар га ти не знаш? — Не знаМ, право да Ти кажем, ма колико да размишљам не могу да се сетим, ко би то био?1._ ВИШЕ ГА ИНТЕРЕСУЈЕ Отац: — Пајо хо^еш да видиш бебу коју је синоћ рода донела. Син: — Каква беба? Ја хоћу да видим роду. ОВО ЈЕ ХИТНИЈЕ Жена (нервозно)! — Ти се уоПште не брннеш за Мој унутрашњи живот. Муж (хладнокрвно): — Не мо\г/ да стигнем. Једва могу да зарадим толико да обезбедим тво|у спољашност. ПРИРОДНО РеДИтељ (глумици); — Ви играте торокушу, али немојте претерати у глуми. Понашајтд се као у приватном животу и успех је обезбеђен.

АНЕГДОТБ Песниии нао телеграфисги

Једне године стари београдски боем чика Вукс, шеф поште у Гроцкој чекаО је узалудно на Дунаву на хладној кошави, да лађа из БеОграда Донесе пошту. Кад му ]е дбсадИлћ чекање отиШао је Натраг у пвштанску станицу и на тастеру вткуцае Главно) пошти овакву депешу: »На Дунаву етрашан оркан виЈе А од лађе ни пОмена нијв Зато молим славно одељење Да ИЗДате Хитно наређење Да се ПОШтв еувиМ путем крене«... Један од њего&их претпоетављених, текође песник, овако је на тастеру одговорио: »Лађа са Креће, тек што није тамо, Ап' старешина нека пошље амО, У невезаноМ слоГу изјашњења Зџ ачење с влашћу кроз Стихотворење«. ПРОТИВ ДВОБОЈА Мувени математичар и философ Костнер доказиваше у неком друштВу у Гетингену да ни-

је много озбиљно што људи изазивају један другога на двобој: »А шта би ви радили, упитаће га један гоСПодин из друштва, кад бих вам ја рекао у очи да Сте магарац?« »Ја бих вас онда замолио да то докажете, одГОВорИ фИЛОсоф. Ако бисте то доказали ја бих био магарац, а Ви задовољни. Ако не бисте то доказали, онда би Ви бИЛИ магарац, а ја бих био задовољан.« ЗЛИ ЈЕЗИЦИ Брамс коме ништа Није Могло да углача неулепшану искреност његовог родног града Хамбурга, био је у Бечу познат као бодљикав. Ретко се догађало да нзко друштво у коме би и он био гОст заврши потћуно мирно. Једне такве еечерИ се он ванредно забављао и преко свОг обичаја био у лепом расположвњу. Друштво је било пријатно изненађено. КаД се Брамс опрашТао рекао је дома^ину снажно се рукујући:

— ...па извините што данас никога нисам увредио... НекоМе )е ипак пошло за руком да маестру због многих пакости зада уДар од кога је 38немео. КритИчар Хас био је зао језик Беча асамдесетих гопина. Шетао је руку под руку с орамсом кроз Градски парк. На свакбм углу |е био по |едан споменик. ПреД једним празним простором Хас застаде и рече: — Видите, драги пријатзљу, овде ^е се кроз сто година и Ваш споменик уздизати; и хиљзде ^е ту стајати као ми и... Мајстор је одмахивао ^ЛавОМј али Хас се не даде ЈбунИти. Он продужи: — ...и питаће се: »Ко ли је сво?« Професор: Ко ми може реКи шТа је све Луј XV Освојио за време сбоје влаДавине? "бак: Маркизу Помпадур и мадам ДибарЈЈ...

Професионалне лажи Хирург: Будите спокојии не пбмтиМ да ми је који пацај&нт умро после операције. —ОНисам ја то измислио, то ми људи кажу... Глумац: Ја не зИам за трему. —ОПа ја еам то у новииама прочитао, зар ви нисте?.. Чудновато! —ОФризер: Ово је најлепша фризура коју саМ израдио. —О— I Бабица: То је најлепше дете које сам видела. —ОРазумем вас ја добро, разу« мем... —ОКњижевник: О мом најновијем делу целокупна критика Изразила се најпохвалније. —ОЛовац: Све док га нисам ухватио, нисам напуштао траг.

вро! и

Стаљинов марш Уместо ломоћи еавезничког брата Крвава ми јесен закуца на врата На с«о четир стране Апеле еам слао (Шта бих друго знаоН) Па ипак Је ето — Ст^љинград пропао. Гдегод ее окренем армиЈа ми бежи Европски циклон Јури И страшне поздраве шаљо Сада се и мени жури И кожа ми се јежи Али из ових стопа Ја не знам куда даље.

Маџерна {е... — Да футбалске судије добију Увек батине од Играча или казне оД Судијског одбора... — Да богаташи иа центра прилажу најмање за ЦОМбћ сиромаШнима. — Да проблем регулације Теразија увек буДе актуелан... — Да сељанке носе новитете по последњдј моди... — Да на тркама фаворит не стигне никад први... — Да млекари сипају воду у млеко... — Да ббоградски трамвај« приме више публике неЈ-б Штб може да стане. — Да сељаца пуше „екетра" цигарете а београдски мондени „крџу"...

— Како еу, комшинице, ваше св Јављају! Оне су тако младе — Хвала Богу, добро еу. родици, а друга се када ће «6

ккерм у Београду! Да ли вам н чедне. Једна Је доЈкиња у отменоЈ поу скоро моћи да постане.

Страна 7

Слина без рени

— Због чега носе оног чоавка1 — То Је неки спортиста коЈи Је хтео да игра »фер«.

ЉУБАВ

— На прошлом концерту ннеам свирао за публику, већ Једине за своЈу женуу, коЈу обожавам... — Шта зар сем н>е никога ниЈе било)