Bodljikavo prase

СА НАШЕГ ТРКАЛИШТА

Сасвим могуће

— Драги мој, да ли ку добити хаљину ако сгигнеш први! — Сигурно. — А аио не стигнеш првиШ — Онда дае.

НУДНОВАТИ симптоми

— Шта је га вашим благајником! Шта му се десило! — Ах ништа! Заручник наше чиновнице је шеф попнци|е па јс дошао да |ој нешто каже. Кад га је благајник аидео, пао је у несвест.

О Д Б Р А Н А

пИсмо МАЛОГ ЈОВИЦЕ ето Блате не мозе човек да лади као сто тлеба све му несто сме^е и тела га да га Поглеси и ја сам тако заглавијо због Засто сам Тео дидем на тлке а ни сам имао Пале па дофатим једну косуљу да плодам и вац сам бијо узо пале кад тата сазна Да сам купио сладолед па ме упита одакле ми Пале а ја Влд овамо влд онамо а онме уфецла и кад је чуо ста сам сврсијо хтео је Да ме убије, то ми је бле последња косуља длекну он и скочи да ме удали али се Ја увуко под клевет а он је Дебо па се не мозе да сагне и заото ме је бијо си,ипелу и тако ме истелао наполе и онда ме плебијо ко мацку па сам молао дидем да влатим пале и узмем посулу ал онвј цика вец плодо длугоме и сад тата носи слофијанку а ја Јопет имам велике муке и блуке због сколе посто је Клај године а ја имам сва двојке па се пласим да не понављам јелбо це тата да ме бије а вец је лут због тога сто је тетка агнеса оставила муза и утекла сацу софела па сад пуца блука а она Је татина сестла а он много длзи до сво|е фамилиЈе и Стално плица да је мамина фал^или ! а остаплелска а његова виси сталез а сад се овако облукао. а После тлеба да се сплемамо Дидемо на село где Тата има неку лодбину па оце да бије зицу за бласно и намелнице па Мола да и изненадимо јел оце нас да изладе као лане Када смо отисли на соло а они казу стета етс сте доцкан досли таман смо сплемили да вам дамо неке лепе ствали а Тата се вец обладовао а они му казу али смо плодали да се не поквале. Зато је тата вец биЈо у селу па се лесијо дидемо заједно и онда це лаксе да бијемо зицу Ето сад ја молам да уцим да би стиго на влеме па и уцитељи гледају свој посо и зато нас не уце вец само питају и луте се када не знамо а мозда не знаЈу ни они па се само плаве вазни. вас јовица

РАБАЈЛО зовну ме јуче госпоја Цвета вели дођидер бре равајло да изриљамо башчу видиш пала киша ,па се сад одмекшало а ја кажем па Ја сам бре из села утеко због будак и копање па ћу сад да орем по асфалтирану џаду што се ви измотајете и оћбте да будете сељаци. ал лепа женска та Цвета како ђаво па ја морадо да попускам јербо сам видијо да \ она ннје сраскида па ка Велим да јој се нађем. изиђомо данас у башчу нена је два корака а она оће да посади целу летину а земље нека, пескуша па ти се ја озноји Док изриљак а она каже е, баш ти вала равајло и богзнакако а сад ћу да молим комшију Ђоку да ми заСади а ја се наљутик: зар ја да се знојим и риљам код теб а други да сади нисмо се тако погодили а она се смеје па каже море сваки ради свој посо те се ми некако споразумемо и сад ћу ја и да садим а кој ће да бере виДећемо. после сам бијо код госпоја Виду што је муж оставијо па се мучи и потуца и њој сам донео млеко и пијо белу каву а послен смо џакали о разне ствари она ће да ме учи како се облДчи фифил па сам код ње пробо једно жуто одело и Она ми везала машну и све ме мази и вели е Јеси бре равајло сила штета што си жењен јербо би Ја ишла стебе у село а Ја кажем море лако ће се нагодимо смилунку јербо и Она оће да иде у варош Па да се транпим а вида се смијуљи и вели није Ваљда* луда да иде из село у вароиј^и Да се петља сове намернице. тако сам се проводијо два дана 41 још би осто вођекана ал Ми

ЗБОГ ХАЉИНЕ — Замисли, док си била на путу, видела сам твоју служавку с тсојим мужем испод руке у једној од твојих најновијих хаљина! — Шта кажеш: у мојој најновијој хаљмни! НАСЕО Директор: — Како сте написали ово писмо? Нејасно је и неразумљиво, а човек који не уме јасно да се изрази то је идиот! Разумете ли ме? Чиновник: — Не, господине директоре! НЕМОГУЋЕ — Господине докторе, моЈа жена ух<асно хрче кад спава. Има ли каквог лека? — Ствар је сасвим проста! Ваша жена мора да затвори уста. — Значи, нема лека.

—• Господине ваш пас ме је ујео је малочас за ногу. — Ах, госпођице, он је увек био гурман. ЛЕПА РЕЧ Он: — Само једна реч са ваших усана дивна Лело и ви ^ете од мене направити најсре^нијег човека на свету. Она: — Магарче!

Њ&мџ пишс пријашеж...

...Благо 1геби ти се бар лепо проводиш у Бео-раду! Оптужени: — Е то се зове одбрана. ТаЈ адвокат паре вреди.