Filatelista

када су дошли до податка да је тамо нека важна политичкодруштвена личност сва та туђа следовања приграбила себи, комисија је прекинула рад и повукла се пред том „сивом" величином.

Незнам шта је истина али ја сам још увређен када се тога сетим а и материјално оштећен.

Шта је истина и ко о томе ћутиг2

Спасоје Милинковић

ТРАГОМ ЈЕДНОГ ЧЛАНКА

Пре неколико месеци написао сам чланак о маркама Босне и Херцеговине и то о специјалитетима серије „Предели" из 1906. године, мешаним зупчањима, која се сврставају у најинтересантније специјалне збирке у целом свету.

Том приликом замолио сам остале сакупљаче да напишту неки чланак о својим сазнањима до којих су дошли скупљајући ове специјалитете јер би ти написи интересовали релативно широк круг сакупљача. Такође сам молио да ми јаве које су све комбинације зупчања пронашли на својим маркама да бисмо саставили исту истих јер теоретски свако зупчање постоји у великом броју комбинација.

На мој чланак нико се није јавио преко „Филателисте' а ни мени па сам био и разочаран а и питао се зар нас као Југословене не интересује наше тако лепе марке.

Поготову сам се изненадио када сам чуо да су прве награде на Светској изложби у Софији и то за марке Босне и Херцеговине освојили тамо неки Енглези и Американци а не рецимо ми или Аустријанци.

Да ли смо ми престали да скупљамо ово подручје наше класике, да ли смо већ познате капиталне збирке продали или смо лењи да пишемо о нашим маркама пошто лист чланке не може да хонорише.

Још се надам да није све тако црно!.

Спасоје Милинковић

10