Jugoslovenski Rotar

boravka u Parizu sa najvećim požrtvovanjem pokazali sve ono što se ха (ако kratko vreme može u Parizu videti. Čak i svoje privatne automobile su nam stavili na raspoloženje. 21 IX bio je svetani lunch u R. C. pariskom (kod Langera) gde nas je potpretsednik cluba g. Leon Bonvoisen najlepše pozdravio i čestitao avignonskom R. C. na uspjehu rotarskog campa. Bilo je prisutno 166 rotara pariskih, Sto gostiju, i nas 14. U ime A. R. С. zahvalio se gosp. Charavin na dočeku i priznanju i dao je Time je A. R. C. postigao svoj cilj i dokazao da je jedan od najagilnijih cluukratko istorijat R. Campa. Od nas se oprcstio sa najljepSim recima. bova u Francuskoj. Pri kraju treba spomenuti da je R. Camp odlično uspeo. Svugde su mladi retari bili individualno smešteni u najboljim hotelima i u najboljim sobama gradova koje su oni posetili. Put autobusom od 2300 km. koji su učinili kroz južnu Francusku bio je jedan od najlepših puteva koji se da zamisliti kroz lepu Provensu.

b

Mae

Grupa mladih gostiju R. C. A. sa naSim omladincima: Baumom iz Vukovara i Manojlovi¢em iz N. Sada A group of young Rotarians from Rotary Camp in Avignon wilh our boys: Baum from Vukovar and Manojlovic from Ncvi Sad

Svugde su mladi rotari bili dočekani od rotara, kcji su se potrudili da u društvu sa: A. Rotarima prirede što ugodniji boravak i da pokažu što više, da bi imali što lepšu uspomenu iz Francuske. Nikoja žrtva nije bila za članove A. R. C. prevelika зато da bi nam naš boravak u Francuskoj što lepšim i prijatnijim učinili. Osobito se mora istaći velika očinska pažnja onih članova A. R. C. koji su nas na svima putevima pratili. Pored sviju članova A. R. C. ostaće nam ipak u najživljoj uspomeni rotarci gg, Chavarin, Pitras, Coste, Valabregue, Le Gras, Beddos i Dubout.

Na ovom rotarskom campu od 1933 g. sudelovalo je 16 rotarskih mladiéa, I to: iz Austrije 2; iz Belgije 2; iz Holandije 1; iz Italije 1; iz Jugoslavije 2 (pored mene još i moj drug Baum iz Vukovara); iz Luxemburga 1; iz Portugalije 1; iz Rumunije 1; iz Spanije 1; i iz Švajcarske 3.

Novi Sad. Mita Manojlovic

_ 1 ae ao sa HERE"