Jugoslovenski Rotar

poučeni o idealističnom Zivljenjskom nazoru, o etičnim temeljima življenja i o izgledima mlade generacije.

R. C. Pardubice. Stupili su u prijateljske veze s klubovima inozemstva, koji će im slati propagandni materijal. Od tih klubova posebice treba istaknuti klubove u Engleskoj i Jugoslaviji, koji se zanimaju za Pardubice koje su na glasu i u tudjini radi uzorno uredjenih sportnih pouzeća (konjske utrke, motociklističke utrke sa zlatnim klapakom ČSR.).

R. C. Pisek. Muku muče kako bi postavili moderno kupalište. Mesna štedionica darovala je u tu svrhu, na inicijativu svojega glavnoga direktora, rot. Maloga, Kč roo.ooo; ı članovi Rotary klubova požrtvovno potpisuju dionice, izdane u tu svrhu.

R.C. Bratislava udružuje u ovom sjedištu glavnoga grada slovačke četiri narodnosti, a i njihov je rad na polju medjunarodnoga sluŽenja uspješan. Tijesne veze ima i sa austrijskim klubovima. Rotar Horna donio је ргедlog, da rotari koji se lično ne poznaju upotrebljavaju u medjusobnim pismima nagovor: vracny (plemeniti, rijetki.. -), dakle ,vracny prijatelju rotare“.

=

=

А Sh Me 7 pay) 2 2222)

R.C. Olomouc. Vrlo ih je obradovala posjeta rotara D. Bogdanovića iz Beograda. Zaslugom svojih članova dali su za ferija u trgovačku praksu par djaka.

R.C. Opava je najmladji klub 66. distrikta; dobio je svoj charter 6. oktobra 1934. Zbirkom od Ké 450 plaéao je izdatke za jedno dijete u bolnici českoslovačkoga Crvenoga Krsta.

R.C. SuSice je — zaslugom svojega člana, rotara Seitza, gratskog načelnika i zaslužnog samoupravnog radnika — uzor služenja javnosti. Za njegova naéelnikovanja cvate grad Sušice, ta vrata u Krasnu Šumavu, a zato i cilj domaćih i stranih turista.

R.C. Vysoké Myto uveo je registraciju sluzenja javnosti svojih članova. Rotar Skala poučava srpskohrvatski jezik.

R.C. Praha doprineo je za gradnju kuće za skautsko ljetnje taborovanje svotu Ké 8045740. Obradovala ih je posjeta guvernera E. Markovića. R. C. Kosice podupro je akciju za prehranu ubogih djaka svotom od Ké 7240°—.

V. Rudl, Mlada Boleslav, redakter ,,Ceskosloyenskeho Rotarid4na“.

Governor — idealist — hunter — admiror of Nature.

to

17