Jugoslovenski Rotar

кић одржао је, на седници од 19 јула, предавање о незапослености у Вардарској бановини: а брат др. Вид Ђурђевић говорио је, на састанку од 26 јула, о стању привреде y Југославији уопште, а у Вардарској бановини Hanoce, задржавајући се у главном на пољопривреди.

У чланству није наступила никаква промена, те је клуб на свршетку месеца бројио 07 чланова, као и на почетку јула.

ЕМИ ИН ИН ele elem

Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.30 — Hotel Belleyue

218. sastanak 3. jula. Frekyenca 70'589%. Br. pretsjednik Stipanovic predavajuci cekié noyome pretsjedniku br. Abramicu osvrće se na rad u prošloj godini ı Zahvaljuje svima na povjerenju i saradnji, preporuča gajenje rotarskih vrlina, i nada se još boljem napretku. Blagajnik izvješćuje o klupskim financijama. Novi pretsjednik upucuje past - pretsjedniku tople riječi priznanja i blagodarnosti za njegovu požrtvovnost, revnost i taktičnost, kojom je za uvijek zadužio klub. Njegova je zasluga što je klub izdržao krizu. Tajnik izvješćuje o organizaciji putovanja 77. distrikta na interregionalnu konferenciju u Mlecima. Niko se ne javlja za putovanje preko Sušaka.

219. sastanakh 10. jula. Frekhyenca 64:70". Pretsjednik saopćuje izbor komponentnih odbora. Raspravlja se o putu na interregionalnu konferencu s obzirom na program R. C. Novisad. Tajnik čita predavanja: „Bitolj“ (R. C. Bitolj) i „Naš vanjski turizam“ (R. C. Dubrovnik).

220. sastanak 17. jula. Frekhyenca 70'58"%. Sastanak se drži na terasi Grubićeve gostione pod vedrim nebom obasjanim mjesečinom, u prijatnoj temperaturi, na Svjeтета i čistom vazduhu. Pretsjednik čestita br. Stipanoviću na odličnom uspjehu njegove kćeri na maturi, br. Lisićiću na 10-godišnjici bračne sreće, a br. Stangeru rođendan. Bratu Šoljanu, сје ро-

25

zdrave isporučuje br. Stipanović klub šalje iskrene zelje ozdravljenja. Raspravlja se o učešću па interregionalnoj konferenci. Prima se na znanje saopćenje R. C. Beograd o postignutim povlasticama i olakšicama. Odlučuje se, da će učesnici putovati parobrodom „Kralj Aleksandar“ u pretpostavci da će i Dubrovačka plovidba izaći rotarcima u susret. Nakon službenog dijela igra se na „cone“.

221. sastanak 24. jula. Frekvenca 64°70"'». Gost rotar dr. Vaclav Sperl, R. C. Plzen, koga pretsedavajuci br. Rismondo згдаčno pozdravlja sa željom da se па паšem Jadranu osjeti kao na rođenoj Vitavi. Izmjena klupskih zastavica kao zalog bratstva. Slavi se imendan br. Matošića. Raspravlja se o putu u Mletke. Pozdravlja se povratak br. Guvernera dr. V. Ružića sa 26.te konvencije R. I. u MexicoCity. Nakon prikaza rada i potreba Dječjeg obdaništa Kralja Aleksandra, odlučuje se na predlog tajnika, da klub preuzme brigu i uzdržavanje jednog djeteta i određuje br. Jerka Ogrinića štitnikom.

222. sastanak 31. jula. Frekvenca 93°75"). Sastanak se drzi u Grubicevoj gostioni u sobici. Br. pretsjednik Abramić šalje pozdrave iz vinorodnih i gostoljubivih Haloža, Tajnik izvješćuje o konvenciji prema sadržaju News Letter centralnog sekretarijata. Raspravlja se o interregionalnoj konferenci. U iščekivanju povlastica od strane Dubrovačke plovidbe prijavljuju se za učešće braća: Ogrinić F. i J. Čank (2), Katalinić (2), Lisićić (2) ı event. Barbieri. Br. Ogrinic J. izvjescuje o štićeniku kluba, 4 godišnjoj Eciji Lokica, kojoj je otac slijep, ı 0 pozrtvovnom i uspješnom radu Ženske zadruge, kojoj je na čelu supruga br. Dr. Rismonda, u uzdrzavanju i vodenju Dječijeg: obdaništa.

Re Cy SU BIO! TEE A Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 — Hotel Srpski Kralj 268. sastanak od 3. jula. Frekvencija 62.55". Sastanak protekao je u referatu