Jugoslovenski Rotar

u pojedinim hotelima Venecije, a utorak veče svečani banket u Hotelu Excelsior na Lidu.

1200 osoba je sudelovalo na tom banketu koji je bio priređen u velikoj sali hotela. Posle banketa oGarao je sve prisutn2 prekrasan vatromet u divnom parku hotela, na Sto je sledio ples.

Sredu u veče, u čast učesnika priređen je koncerat na Markovom trgu, završio je taj deo priredaba.

Jugoslavenski distrikt priredio je 16 sept. svečanu večeru u čast pretsednika Johnsona na S/S »Karađorđe« na kojoj je bilo oko 80 stranih uzvanika večinom funkcionara R. I. sa gospođama. Donašamo ovde dve slike sa banketa. Posle večere razvio se na palubi animirani ples.

+

SASTANAK PRETSTAVNIKA К., С. 77 DISTRIKTA

Dne 15 IX 1935 na S/S »Karađorđe« održan je sastanak pretstavnika R. C. 77 distrikta.

Sastanku je predsedao guverner distrikta Dr. Ružić Viktor a zapisnik je vodio Gaja I. Gračanin (Novi Sad).

Prisutni su bili: Edo Marković, pastguverner i član evropskog savetodavnog odbora, te pretstavnici klubova: Banjaluka: Artur Burda; Beograd: Stanoje Pelivanović; Karlovac: Kosen Stanko; Ljubljana: Dr. Alfred Golia; Maribor: Anton Krejéi; Novi Sad: Dj. Tabakovi¢ 1 Gaja I. Graéanin; Osijek: Janko Suster i Rud. Knežević; Sarajevo: Dr. Aleks. Babić; Skoplje: Milan Čemerikić; Split: Jerko Aljanović i Dalibor Gorak; Susak: Bog. Antié i Dr. D. Jakovéi¢; Varaždin: Alfred Leitner i Dr. Vel. Kalafati¢é; Zagreb: Ing. M. Galogovié i D. Tomljenovié.

U 15h pretsedatelj je otvorio sastanak pozdravnim recima.

Raspravljena su sledeća pitanja:

1. Distriktna kasa.

Da se namire troškovi putovanja na godišnju skupštinu pretsednika i tajnika klubova, kao i izvanredni izdaci distrikta koji se ne namiruju iz budžeta guvernera saglasuju se prisutni sa predlogom da se osnuje distriktna kasa danom 1 VII 1936

Prihodi distriktne kase sastojali bi se iz viška koje bi odbacivalo distriktno glasilo »Jugoslovenski Rotar« kod povišene cene od Din 5.— na Din 8.— po broju.

Ovaj predlog imade se izneti budućoj distriktnoj konferenci na prihvat.

29