Jugoslovenski Rotar

Posljedica ovog stanja je znatna impulzivnost japanske industrije.

Prije, nego pređemo na to, da pobliže označimo stanje industrije i nadnica u Japanu, potrebno je naglasiti, da japanska vanjska trgovina iznaša tek 4% svjetske trgovine. Prema tome pogibelj nije tako velika, kako se to obično misli, pogotovo ne još sada, ali uza sve to potrebno je ispitati, što ona može s vremenom da postane.

Kad se govori o Japanu, treba imati pred očima ijednu činjenicu, preko koje se ne može naprosto preći, a koja je baza i temeljni kamen cijelog socijalnog japanskog sistema, a to je car. Japanski car imade daleko veću vlast, nego li kralj Engleske a k tome uziva i neograničenu odanost svojih podanika. Japanski car predstavlja svemoćnost, jednu feudalnu svemoćnost, osnovanu na moralnoj bazi. Kult cara je Jedna religija, jedna moćna mistika za čitav narod osim rijetkih iznimaka. Ova mistika prevlađuje na ekonomskom polju kao i na drugim područjima, drugim riječima, dok bude car podržavao današnji sistem, koji pobija tek nekolicina revolucionera, on ¢e prevladati. Pravi revolucioneri u Japanu su oficiri. Budući su većinom seljačkog porijekla, oni Dretstavljaju socijalistički elemenat ili točnije nacional-socijalisti¢ki, koji nema ništa zajedničkog sa onim u Njemačkoj. To su glavni protivnici velike industrije i trgovine.

Velika trgovina i velika industrija sasma su drugačije organizirane, nego li u Francuskoj. Često se kaže, da u Francuskoj vlada zemljom 200 obitelji, u Japanu naprotiv najviše jedan tucet takvih obitelji.

Ove su obitelji pretstavnici tako zvanog »velikog feuda« i njihova moć nadilazi ono, što se u francuskoj zove, koncentracija industrije u rukama nekolicine.

Te obitelji su slijedeće: Denusi i Milupiši, Daniši, Yasouda, Sousimodo i Yadona. Ovih šest obitelji drži u rukama preko polovice financija u Japanu. Ovima se imade pribrojiti još nekoliko obitelji, u rukama kojih se nalaze veliki industrijski trustovi, kao: Okura, Akara, Tousokawa, te raspolažu sa preko polovicom dobara u Japanu.

Za bolje razumijevanje industrijskog mekanizma neka nam posluže Pao primjer lokomotive. Kad se radi o kakvoj velikoj narudžbi lokomotiva sa strane države, »šestorica velikih« se natječu. Često se oni već unapred sporazume i izrade u tu svrhu više modela. Kad se je vlada odlučila za jedan stanoviti model, oni isti izlože, naravski demontiran. Obrtnici dolaze na izložbu, pregledavaju pojedine dijelove i stavljaju ponude za njihovu izradbu. Naravski cijena je tako niska, da ne podnosi konkurencije ni u samom Japanu.

Mali se obrt vodi sasma na drugim principima, nego li velika industrija. U malim radionicama istina higijenske prilike nisu savršene, ali su dobre (u Japanu radnici kao i seljaci svaki dan se kupaju). U tim radionicama zaposleno je 10, 20 ili 30 radnika, koji se rekrutiraju iz samog mjesta ili pak obližnjih sela.

Radnici rade, prehranjuju se i jednom riječi podupire ih se materijalno i moralno. To je jedan od patriarhalnih sistema, u kojem sav auktoritet i sva odgovornost pada na oca obitelji. Radno vrijeme, koje bi po zakonu moralo iznašati 10 sata, protegne se na 12, a i više. Žene dobi-

15