Jugoslovenski Rotar

rotarski godišnji sastanak našeg distrikta održi u Skoplju, te je konačno po ponovnom predlogu Dr. Viljema Krejči-a jednoglasno zaključeno, da se predloži distriktnoj konferenciji na odobrenje, da se naredna distriktna konferencija održi u carskom Skoplju, što prisutni primaju sa velikim oduševljenjem i pljeskom do znanja.

4. Izbor člana Е. А. C. i njegovog zamjenika.

Pastguverner, Dr. Viljem Krejči, izjavljuje, da je mnogo raspravljano tko treba da bude pretstavnik našeg distrikta u E. A. C. Zadnji predlog je bio, da ostane kako je bilo prošle godine, i to članovi rotar Edo Markovié (R. C. Beograd), njegov zamjenik Stevan Pavlović (RE. C. Beograd), a ne kako je pogrešno u lanjskom izvještaju navedeno Dr. Vladimir Leustek (R. C. Zagreb). Saslušavši razlaganje rotara Ede Markovića, prisutni su jednoglasno primili predlog, da se izabere za člana E. A. C. Edo Marković (R. C. Beograd), a kao njegov zamjenik Stevan Pavlović (R. C. Beograd).

5. Distriktno vijeće i distriktna kasa.

Saslušavši referat guvernera Dr. Viktora Ružića, kojega je rotar Dragan Tomljenović pročitao, prisutni su jednodušno primili taj predlog kao svoj i zamolili, da se isti iznese distriktnoj konferenciji, kako bi ga primila: :

a) Distriktna kasa. Da se namire troškovi putovanja na godišnje skupštine pretstavnika i tajnika klubova, kao izvanredni izdatci distrikta, koji se ne namiruju iz budžeta guvernera, osniva se distriktna kasa sa danom 1 VII 1936. Prihodi distriktne kase sastoje se iz viška, koji će odbacivati distriktno glasilo »Jugosl. Rotar«, a cijene se povisuju ро broju od Din 5.— na Din 8.—.

b) Distriktno vijeće za 77 distrikt R. I. obrazovaće se odmah. Članovi toga vijeća jesu: aktivni distriktni guverner, i uz njega još 3 past-guvernera minulih triju godina.

6. Distriktni organ i publikacije.

Kao izvjestilac nastupa rotar Dr. Vladimir Belajčić (R. C. Novi Sad). U uvodu svog iscrpnog izvještaja navađa:

»O našem distriktnom organu i o potrebi posebnih rotarskih publikacija kod nas bilo je često govora na sastancima naših klubova, a o tome se raspravljalo i na prošlogodišnjoi distriktnoj konferenciji u Ljubljani. To je potpuno razumljivo, kad se ima u vidu značaj štampe za svaki društveni pokret i organizovanu akciju, i kad se imaju pred očima, oni razlozi sa kojima je uvaženi naš pastguverner, brat Edo Marković u svome članku »Svijetu na vidjelo!« bio pozdravio pojavu prvog broja našeg »Jugoslovenskog Rotara«.

Međutim, iako u osnovnim gledanjima na problem naše rotarske štampe nije bilo bitnih razmimoilaženja, u pojedinim praktičnim pitanjima nije pošlo za rukom izjednačiti shvatanja, pa se, evo, i na OVOgodišnjem sastanku nalazimo pri njihovom rješavanju.

Zadatak je ovog referata da to pitanje ponovo raspravi u bitnim i najaktuelnijim njihovim tačkama i da pokuša da dade izvesne kon-

17