Jugoslovenski Rotar

IZVJEŠTAJ GUVERNERA 77 DISTRIKTA R.LO RADU DISTRIKTA U ROTARSKOJ GODINI 1935/1936

Prigodom zasjedanja treće distriktne konferencije u Ljubljani, dne 27 i 28 aprila 1935 god., podneo je pastguverner, brat Dr. Viljem Krejéi, izvještaj o radu našeg distrikta i to za razdoblie do uključivo konac mjeseca marta 1925 god.

Ja ću danas u skraćenom obliku podnijeti izvještaj o najvažnijim događajima u našem distriktu i izvjestiti Vas o radu naših klubova za vrijeme od 1 aprila 1935 do 30 aprila 1936 god., dočim će o radu našeg distrikta u mjesecu maju i junu o. god., izvjestiti Vas prigodom iduće distr. konferencije moj nasljednik, to znači budući guverner, kojeg ćemo danas birati.

Koncem aprila 1935 god. bilo je stanje slijedeće:

Imali smo 19 klubova sa prosječnim brojem članova 497, koncem marta 1936 imao je naš distrikt 24 kluba sa 616 članova.

Moram na ovom mjestu priznati, da je taj ogroman porast članstva i osnivanje novih klubova isključivo velika zasluga rada mog pretSastnika, pastguvernera, brata Dr. Viljem Krejči, koji je još pri kraju svoje djelatnosti osnovao 4 nova kluba i to: Bačka Topola, Bitolj, Leskovac, Vršac, a učinio sve predradnje za osnivanje Rotary-kluba Slav. Brod, koji je osnovan tek u sadašnjoj rotarskoj godini. Molim brata Dr. Krejči, da i sa ovog mjesta i za ova djela primi najtopliju hvalu i blagodarnost moju i svih članova našeg distrikta.

U nastojanju, da se ekstenzija i time u vezi broj klubova i broj članstva distrikta poveća, učinjene su razne predradnje, no nažalost nije rezultat bio takav, kojeg sam očekivao. U punoj sam nadi, da će moj nasljednik u idućoj rotarskoj godini moći zabilježiti znatan porast članstva pojedinih klubova našeg distrikta, a pored toga i povećati broj samih klubova. Na tom polju rada ja mu već sada želim najbolji uspjeh.

Draga braćo! Rad naših klubova bio je većinom obilatan i prožet rotarskim duhom. Sastanci održani su redovno, a predmeti raspravljanja u klupskim odborim te predavanja bili su od velikog interesa za naše članove u zemlji, a često puta zabilježili su i strani klubovi važnija, i interesantnija predavanja. pojedinih naših članova.

Čvrsto sm uvjeren, da su članovi naše velike organizacije učinili sve što je njihovim silama bilo moguće, da se duh rotarstva još više učvrsti u našim redovima i da sve ono, što su dosadašnji guverneri našeg distrikta, braća Edo Marković, Dr. Milan Stojadinović, Dr. Viljem Krejči učinili i pripremili urodi sjajnim uspjehom.

Naišao sam svagđe i u svako doba na susretljivost i saradnju, a dužnost mi je, da danas ovde Vama svima, draga braćo, od srca zahvalim na Vašoj požrtvovnosti, dobroj volji i iskrenom i bratskom rotarskom drugarstvu. To drugarstvo treba i nadalje da nas veže u radu i nastojanju za sretan i uspješan procvat klubova našeg jugoslovenskog distrikta. Ja sam za vrijeme mog upravljanja distriktom posjetio sve klubove, osim jednog: — Banja Luku, njih 23 na broju. Upoznao sam

24