Jugoslovenski Rotar

lično skoro sve članove našeg distrikta i s time stekao sam veliki broj novih dobrih prijatelja i saradnika.

Predaleko. bi me vodilo, kada bi danas ovdje pred Vas izneo iscrpan izvještaj o radu svakog pojedinog kluba. Smatram, da to nije potrebno, jer je taj rad zabilježen u glasilu našeg distrikta, »Jugosl. Rotaru«. Ja ću kasnije spomenuti samo najvažnije činjenice i najvažnija djela, koja općenitost interesuju.

Statističke podatke o prisustvovanju članova kod pojedinih sastanaka, o posjetama stranih klubova, te o prosječnom procentu prisutnih članova kod sastanaka, te sve drugo što se može statistikom da obuhvati, sabrat ću i srediti koncem juna o. god., tako, da će taj materijal biti objavljen u broju »Jugosl. Rotara« za mjesec juli o. god.

Ipak želim spomenuti, da je prosječni mjesečni procenat prisustvovanja članova na sastancima klubova u cijelom distriktu bio u zadnjim mjesecima o. god. 75%, ne brojeći mjesece juli i august pr. god., kada je taj procenat pao na 60 i ispod toga, a to radi školskih ferija.

Poželjno bi bilo, da se prosječni procenat popne na znatno veći broj. U maju lanjske godine, i to 10 i 12 održana je distriktna konferencija 66 (čehosl.) distrikta. Kao zastupnik R. I. na toj konferenciji bio je određen tadanji direktor R. I. i pastguverner naSeg distrikta, Dr. Milan Stojadinović. Kako on, a ni po R. I. određeni njegov zamjenik, član E. A. C., pastguverner, Edo Marković, nisu mogli prisustvovati tom zasjedanju, to je pastpredsjednik zagrebačkog kluba, Radovan Alaupović, izvršio tu dužnost, a naš distrikt zastupao je kod te prilike pastpredsjednik Zagrebačkog kluba, Pavle Ostović.

Poznato Vam je, da sam ja lično krenuo u mjesecu maju pr. god. preko Engleske i U. S. A. za Mexico City, da uzmognem prisustvovati svijetskom kongresu rotarske zajednice. Utiske sa ovoga puta objavio sam u »Jugosl. Rotaru« za mjesec august pr. god.

Inauguracije novih klubova bile su ovim redom:

15 juna 1935 Leskovac,

17 juna 1955 Bitolj,

19 juna 1935 Vršac,

29 јипа 1935 Васка Topola,

9 decembra 1935 Slav. Brod.

Predaja chartera uslijedila je R. C.:

Karlovac 11 maja 1935,

Banja Luka 18 maja 1935,

Vršac 7 decembra 1935,

Васка Тороја 14 decembra 1935,

Slav. Brod 15 februara 1936,

Leskovac 28 marta 1936,

dočim ¢e predaja chartera Rotary-kluba Bitolj biti o Duhovima.

| Kod svih ovih svečanosti učestvovao je veliki broj Rotara iz cijelog distrikta i kod te prilike došlo je iskreno rotarsko prijateljstvo do vidnog izražaja. Rad u klubovima odvijao se ovako:

Rotary-klub Bačka Topola. 17 članova, za nevoljne sabrano ukupno Din 3.507.50.

25