Jugoslovenski Rotar

Đačkoj kuhinji osnovne škole Njegoš izdata je pomoć od 150 kg hleba u iznosu od Din 375.—. Torba za nevoljne sabrala je u toku godine Din 3.047.50. Članovi kluba sudjeluju u raznim humanim, socijalnim i sličnim društvima i uzimaju aktivnog učešća u javnoj djelatnosti na polju privrede, prosvete i slično.

Rotary-klub Slavonski Brod. Ovaj naš najmlađi klub iskazuje najbolju frekvenciju i broji danas 16 članova.

Prigodom Božića 1935 klub je obdario iz vlastitih sredstava 84 siromašne djece toplom obućom i odjećom

Rotary-klub Split. Broji danas 17 članova. Klub je preuzeo brigu oko uzdrzavanja male 4 godi8nje Ecije Lokica, a jedan Glan preuzeo je patronat. Osim toga se mnogo bavio problemom zapuštene mladeži i malodobnih prosjaka, a podupirao je šegrte i školsku mladež i vršio razna, karitativna djela. U oktobru pr. g. je klub učestvovao na medugradskom sastanku uz klubove Sibenik, Banja Luka i Sarajevo. Prigodom svečanog otkrića spomen-svetionika u počast blaženopočivšem viteškom Kralju Aleksandru I. Ujedinitelju položen je lovor-vijenac. Klub iskazuje česte posjete gostiju iz inozemstva, naročito iz Austrije.

Rotary-klub Subotica. Broj članova 26. Klub je naročitu pažnju роsvetio zimskoj akciji, te za istu skupljeno u glavnom u gotovom, a nešto u robi iznos od Din 25.654.—, od čega je izdano Din 19.746.25. Klub se priklonio akciji »Subotičke privredne nedelje i izložbe«, kojoj je svrha, da podigne privrednu i kulturnu djelatnost njihovog rada. Klub potpomaže razna humanitarna i potporna društva, srednjoškolsku menzu i siromašne i potrebne porodice i djecu. Klub je uspostavio bliže odnose sa klubovima Szegedin i Timisoara.

Rotary-klub SuSak. Broji danas 30 Glanova. Na karitativnom polju udejstvovao je klub prema svim svojim moguénostima. Od raznih akcija valja spomenuti pomoć siromašnoj djeci u zimi darivanjem dnevnih porcija mlijeka. Desetorici siromašne djece u Sušaku i Bakru podarena je zimska obuća. Sti¢éenik kluba Viktor Sekulja u dječjem domu u Crikvenici uzdržavan je sredstvima kluba, on se brine za njegovu budućnost. Popljavljenim u Skoplju poslana je potpora. Siromašnom mladiću Duboki u Sušaku Din 500.—, jednom učiteljskom pripravniku u Kastvu podijeljena je veća novčana pripomoć. Fondu za gradnju dječjeg doma Kralja Aleksandra u Skradu pristupio je klub kao utemeljitelj prilogom od Din 1.000.—, đačkoj menzi u Sušaku poklonjeno je Din 500.— u počast uspomene blagopokojnog: direktora M. Marušića. Najbolju temu đaka trgovačke akademije nagradio je klub većim iznosom, a Menzi akadem. Zagreb doprineo je iznos od Din 360.—.

KRotary-klub Šibenik. Broj članova 17. Sva briga uprave i članova bila je, da se nastali teški nesporazum likvidira, te je sada uprava i članstvo opet na djelu, kako bi klub u svemu mogao udovoljiti zahtjevima i zadacima rotarstva.

Rotary-klub Varaždin. Broj članova 22. Klub je u razdoblju ovog izvještaja za razne dobrotvorne svrhe izdao Din 5.000.—. Članovi podupiru svaku dobrotvornu akciju prema svojim skromnim financijalnim mogućnostima, u želji, da bi se prilike što prije poboljšale, pa bi tako i oni mogli još više uložiti u razne potrebe i korisne akcije.

28