Jugoslovenski Rotar

prigovora smatram svoj predlog prihvaćenim i, kako je postavljen samo jedan kandidat, stavljam kandidaturu brata dr. Vlade Belajčića na glasovanje. (Burni živio Dr. Belajčić!)

Pošto iz Vašeg jednodušnog pristanka vidim, da je predlog prihvaćen, postavljen je time brat Dr. Belajčić budućim guvernerskim kandidatom — governor nominee.

Dragi brate dr. Belajčiću!

Dozvoli mi, da Ti kao prvi u ime svoje i u ime našeg guvernera, brata Dr. Ružića, uputim najiskrenije čestitke, koje se ujedno slažu s mojim čestitkama našem celom distriktu. Tko pozna brata, dr. Belajčića i njegov razborit i požrtvovni rad za opće dobro, taj znade, da je izbor odličan. Od Tebe očekujemo mnogo i uvjereni smo, da se u našoj nadi nećemo prevariti. Povjerenje i nada, koje sve članstvo našeg distrikta polaže u Tebe, nalaže Ti velike obveze. Ali baš to povjerenje podstrekava na što boljem i što lakšem vršenju dužnosti. I Tebi će, dragi brate governor nominee, prilikom vršenja Tvojih guvernerskih dužnosti doći uzvišeni momenti, kad će Tvoje srce biti ispunjeno veseljem i oduševljenjem za stvar, kad ćeš drage volje preuzimati na sebe najveće terete u punoj svijesti, da vršiš ogroman rad u korist zajednice, a uz istinsku zahvalnost, privrženost i odano prijateljstvo distriktnog članstva. Ne želim, da Ti sakrijem, da ćeš tu i tamo imati i gorkih časova, ali preko istih moraćeš si pomoći onom istom dobrom voljom, koja Te je i dosele vodila i oduševljavala u rotarskom radu. Naći ćeš mnogo novih prijatelja i mnogo novih veza, novih dokaza bratske ljubavi i duboke odanosti, sve će Te to obilno podupirati u Tvojem djelovanju. Ne dvojim ni najmanje o tome, da ćeš guvernerske poslove obavljati udovoljavajući svim postojećim propisima na opće zadovoljstvo cjelokupnog članstva i naše vrhovne uprave. Tvoje odlične sposobnosti, Tvoj dosadanji rad i općenito povjerenje članstva spram Tebe, najbolje su nam jamstvo za to. Sam pak doći ćeš do spoznaje, da savjesnom radniku baš povjerenje i odgovornost daju najjači impuls uspješnom djelovanju.

Primi dragi brate, Dr. Belajčiću, vodstvo našeg distrikta, u kojem ćeš naći mnogo odli¢nih saradnika, sposobnih, vjernih i marljivih prijatelja, a oni ée Ti olakSati tezak teret, koji si preuzeo na se. Zauzmi, dragi brate Dr. Belajéi¢u, ovdje na mojoj strani mjesto, koje Ti pripada, saraduj s nama, naročito Te pak molim, da pomazes sadanjem bratu guverneru u njegovom radu, kad ga teške zadaće u korist naroda i države sprečavaju, da se u potpunoj mjeri posveti svom guvernerskom zvanju.

Kad Ti ponovno srdačno čestitam, uvjeravam Te još, da Ti sa SVOjim iskustvima i radom uvijek drage volje stojim na raspolaganju.

(Dugotrajni pljesak i »Živio Dr. Belajčić« popratile su ove krasne riječi pastguvernera).

Dobiva. riječ Dr. Vladimir Belajčić (R. C. Novi Sad), koji je održao

slijedeći znameniti govor, zapažen i u javnosti a koji je oduševio sve prisutne:

87