Jugoslovenski Rotar

SKEBRNI PEHAR, poklon kumovskog kluba iz Vukovara Osječkom klubu, prilikom proslave 400-og sastanka

aktivno uzima učešća u radu na pocizanju standarda u svojoj profesiji i da u svakoj prilici ima u viću važnost dobrih odnosa između розјоdavaca i namještenika, fe da prema tome svim sredstvima uznastoji dati potreban publicitet”. ..

Za 400-ti sastanak brat pretsjednik dr. Uzelac spremio je kratki pregled rada kluba iz prvih faza njegova osnutka.

Pobudom nekolicine članova zagrebačkog Rotary Kluba, a inicijalivom g. ing. Vjekoslava Pilpla, Josipa Kabelaéa, Kostijal-Zivanoviéa Dimitrije, dr. Dragana Milera, cr. Milovana Pinteroviéa, Roberta Wilheima i Zsille Stjepana sastali su se imenovani 30 aprila 1929 g. u predmetu osnivnja Rotary Kluba u Osijeku. Na fom sastanku donesen je zaključak, da se sazove šira konferencija za 7 maja 1929 kojoj je prisusivovalo 17 gospode, a pravila i poslovni red kluba zagrebačkog pročitao je na foj konferenciji Robert Wilheim. Iste večeri spomenutim sazivacima stavljeno je u dužnost da svrše sve predradnje koje su potrebne za osnutak kluba. Tome sastanku pretsjedavao je g. ing. Pilpl. Osim već spomenulih imena {lome sasfanku prisustvovali su još: Julije Kiš, Josip Speiser, Olon Pfeiffer, Dugan Hinié, Vlado Malin, Andro Krbavac, Hugo Kolan, Dr. Julije Kaiser, Janko Schuster i dr. Makso Kaiser.

Na tome sastanku primljena su pravila i poslovnik sa neznafnim promjenama u redakciji zagrebačkih pravila Rotary Kluba. Također je stavljeno u duznost, da se sve spremi za konstituirajuéu glavnu skupstinu, koju će odredifi cenfrala Rofary-organizacije u Zdrichu. Na istom sastanku provedena je klasifikacija pojedinih članova.

26