Jugoslovenski Rotar

su zdravice kralju Jugoslavije Aleksandru |. i predsjedniku Čehoslovačke republike T. Masariku. Nakon večere zamjenik fajnika dr. Miler pročitao je historijaf o osnivanju kluba, a iza toga prikopéao je brat Šulc predsjedniku R. K. Osijek g. F. K. Šmidiu značku Rotary Kluba izjavljujući, da fim aktom je R. K. Osijek inauguriran i primljen u internacionalnu vezu Е. !.

Predsjednik zahvaljujući se br. Šulcu na lijepom govoru, ističe zasluge zagrebčana za osnivanje R. K. Osijek i vjeruje, da će njegov klub biti dostojan član R. |. Prigodom inauguracije primio je klub divan srebrni stalak ukrašen sa nacionalnim zastvicama od brat Viktora Franka.

Svečana predaja charfera izvršena je dana 25 maja 1930 na Paliću kod Subolice i fo istodobno našem i novosadskom R. K. a predaju je izvrsio delegat R. |. Aleksandar Sturm, élan R. C. Wien.

Klub je dobio broj 3.241 i fako postao članom R. |.

Rolarska žalost

Naš mili brat Dr. Josip Martinis je iznenadno umro. Znali smo da je bio feško bolestan, znali smo da je patio od srca, ali on ovu svoju bolest nikada nije spomenuo, nikad se nije fužio, vršio je svoju clužnost prema bolesnicima, da im olakšava bolove, da ih izleči. Kada prafimo njegov Zivot, mozemo ustanoviti, da је uvek radio: na fe-

+ Dr. Josip Martinis т Сађог Субгб

28