Jugoslovenski Rotar

Guverner 84 Distrikta R. |.

Agripa Pogescu (dobrofvorna udruženja), Str. Paris 67, Parcul Bonaparte, Bucuresti, Romania. Roden u Braili, Rumunija, godine 1882, nizu i srednju školu učio u ovom gradu. 1900 ofišao u Nemačku gde je učio fehniku na univerzitetu u Charlottenburgu i godine 1908 dobio diplomu tehničkog inžinjera. U oku svojih studija proveo je Sest meseca u Sjed. Američkim Državama, gde je jedno krafko vreme radio za Western Electric Co. u Chicagu.

1908 vratio se u Rumuniju i radio po svojoj specialnosti u drZavnoj sluzbi. 1914 otigao je u Sjed. Ameriéke Drzave kao član jedne vojne misije u New York-u. Od 1915 do 1919 služio je kao član vojne misije u Parizu. U foku ovih godina bio je poslan na nekoliko meseca u Washington u pratnji prvog rumunskog poslanika u Sjed. Američkim Državama.

Rolar Popescu je profesor poljoprivrednog fakulteta univerziteta u Cluj-u, a bio je upravnik jedne fvornice duvana i direktor Državnog Monopola. Godine 1934 postao je glavni upravnik odgovorne ustanove za upravljanje nekih 24,000 akra zemlje, čiji se prihodi upotrebljavaju za održavanje bolnice sa 500 kreveta, zafim jednog doma staraca, i jedne crkve.

Rotar Popescu je postao član R. K. Bucuresti godine 1930, a gocine 1934/35 bio je pretsednik kluba.

Rad na smanjivanju zločina. Za smanjivanje zločina, za poboljšanje živofnih prilika nijedna ustanova nije bolje podesena nego sama opstina. Ali ova stvar potrebuje vode, ljude koji inteligentno shvataju problem i koji su borbeno odluéni da ga reše. Milioni mojih saplemenika moraju se samo podsfaći pa da, odmah shvate svoju individualnu odgovornost i da bespravnoj deci pruže mogućnost obezbeđenja pristojnog zivota, moguénost koja bi se mogla uporediti sa onom koju isti saplemenici nastoje dati svojim rodenim sinovima.

10