Jugoslovenski Rotar

nom dušom, jednom voljom, zajedničkim naporima i zajedničkom saradnjom. |

Ja duboko vjerujem da Vi, gospodo, koji ste generalštab vojske međunarodne saradnje i brafstva, imate „glagole mira medunarodnoga”. Mi danas očekujemo od Vas odluke koje će ufrti nove puteve pobjedi rotarskih ideala na sreću cijeloga čovječanstva.

U fo ime ja Vas još jednom najsrdačnije pozdravljam i želim puni | uspjeh Vašem radu, a ugodan boravak milostivama gospodama u našoj sredini.

Molim Vas da mi vjerujete, da će Vaš sastanak ostati ne samo nama rofarima, nego i cijelom našem građansivu u ugodnom sjećanju.

A biću srećan ,ako Vi ponesele svojim kućama i braći rotarima vedre i frajne uspomene. Živeli!”

Navečer istoga dana priređena je u počast svih rotara, inostranih i domaćih, svečana preistava u Hrvatskom narodnom kazalistu.

УБА МОВАНА

Baranovićev balet „Licitarsko srce” oduševio je sve rotare svojim muzičkim i koreografskim ljepotama pa su oduševljeno pljeskali autoru g. Baranoviću, koji je ujedno i dirigovao svoje djelo.

Nakon izvedbe „Licitarsko srce” odvezli su se inosfrani i naši rotari u Banske dvore, gdje je Ban Savske banovine g. dr. Viktor Ružić, bivši guverner 77. jugoslovenskog disfrikta, priredio svečanu soareju u poéast inostranim rotarima.

U Banskim dvorima sakupilo se bilo mnostvo uglednih pretstavnika nasih vlasti, te kulturnih i socijalnih ustanova, koji su se zajedno sa rotarima mogli uvjeriti o gostoljubivosti i srdačnosti kojom su dočekali i prilimili inostrane i naše goste kućedomaćica i kućedomaćin. Priređen je mali koncerat u kojem je sudjelovao naš falenfovani mali pijanista Vladimir Palfi i članica naše opere ođica Nada Tončić.

11.