Jugoslovenski Rotar

5. Ima li što tajnog u rotarskom pokretu ı radu? — Referat br. Dr. M. Markoviéa, R. C. Zagreb.

4. Čim veća ekstenzija, kao sretstvo i predusloy za postignuée rotarskih ciljeva. — Referat br. Dr. Lj. Vasiljeviéa, R. C. Petrovgrad. 5. Organizacija kluba i njegov rad. — Referat br. Dr. M. BalabuSica, R. C. Novi Sad. 6. Zadaci rotarstva u medjunarodnim odnosima. — Referat

br. Dr. M. Ulmansky-a, R. C. Sarajevo.

7. O važnosti periodičkih ideoloških predavanja u klubu. Referat br. Drag. Pavloviéa, R. C. Beograd.

Za referente izabrao sam braću, od kojih očekujem, da će svaku temu odlično razraditi. Molim svu braću prefsednike i tajnike, da se spreme i Gim bolje obaveste o tim predmetima radi diskusije. koja će slediti svakom referatu. Frekvencija treba da bude stopostotna.

6. Pretsednik Rotary International brat George C. Hager stiže 25. o. m. na veče v Beograd radi upoznavanja naših krajeva ı rotarskog rada u našem distriktu. Beogradski Je klub preuzeo organizaciju njegovog dočeka. Predyidjen je banket na dan 24. septembra u veče. Uveren sam da na tome dočeku neće učestvovati samo braća pretsednici ı tajnici nego i veliki broj ostale braće. da na taj način dokumenfiraju svoje živo interesovanje za ovu veliku manifestaciju rotarske uzajamnosti. Bliza obaveStenja o programu poslaće svim klubovima blagovremeno Beogradski klub.

7. Inauguraciju novog kluba u Kranju izvršiću u najkraće vreme pošto su predradnje u glavnome već završene.

8. U pogledu unufrašnje ekstenzije čini mi se, da ne ispunjavaju svi klubovi svoju dužnost. Treba čim pre dopuniti nezastupane klasifikacije i regenerirati redove Clanstva.

9. Molim svu braću fajnike, da mi sve propisane izveštaje šalju blagovremeno, Jer me nedostaci u tome pogledu koče u radu.

U očekivanju da će ovaj mesec Vašom saradnjom biti za nas pokret plodan ı koristan srdačno Vas pozdravljam kao odani Vam

Dr. Ivan Slokar.

95