Jugoslovenski Rotar

А

feče svojim od vijekova utvrdjenim fokom. I nije nimalo blag i milosrdan. Koliko nas puta rano u zoru budi teškim brigama i zamršenim pitanjima, mučnim poslovima i obavezama. Ide vrijeme, nosi breme. I to je zivotno breme Cesto iz dana u dan sve teze. U znoju lica svoga stiče se hljeb svakidašnji. 4 kako je istom onima koji ni uz dobru volju i tjelesnu snagu ne mogu da zarade hljeba svakidašnjega? Kako je osirotjeloj djeci, kako je klonulim i nemoćnim starcima? Ide zima. Snijeg će zafrpatfi staze i livade. I dok se djeca sreće vesele ledu i snijedu za svoje zimske zabave i veselja, sjetite se onih golih i bosih Sto će od zime drhtati i u jadne se krpe zamotavati. Milosrdje je prva vrlina i Siroko polje plemenitom sluzenju svakoga Covjeka koji ima srca, pogotovo svakog rotara. Milosrdje je duboko osjecanje koje nije vezano ni za krv i jezik, srodstvo i rodbinu, zvanje i poziv. Ono je ko bistri gorski izvor koji napaja svakoga putnika i namjernika Sto mu pruža žedna usta. I što ih više žedni i umornih napoji i ojača, izvor je sve bujniji i bogatiji.

Gotovo u svim zemljama iza velikog svjetskog rata sastaju se ljudi dobra i milostiva srca i organizuju zimsku pomoć. Teške posljedice današnjega rata osjeća pomalo, a bez sumnje. sve će feže i feže osjećati i naša država. Ne znam, kakove će se mjere poduzimati da sa šfo manje žrtava preturimo ovu zimu, ali znam i uvjeren sam da će svi rofarski klubovi u našem distriktu, prema potrebama i prilikama svoje okoline, dragovoljno i s puno srca i samilosti učiniti sve što im bude u vlasti da i sa svoje strane posluze plemenitim djelima milosrdja gdjegod i kolikogod mognu. — Sve na svijetu propada i gubi se u zaboravu. Samo dobra djela ostaju vjecno.

1. Distriktna konferencijau Zagrebu

održaće se prema zaključku ovogodišnje distriktne konferencije na Bledu krajem prvog fjedna mjeseca maja 1940 godine. Molim već sada klubove koji žele da iznesu svoje predloge na toj konferenciji, da mi te predloge čim prije pošalju da ih dam na znanje osfalim klubovima, kako bi mogli zauzeti prema tim predlozima svoje stanovište.

2, Upoznavanje Rotarstva

Izašla je nova kopija brošure br. 38 »118 pitanja i odgovorac. Ova brošura dobro će doći svakom klubu i svakom članu za bolje upoznavanje rofarskog pokreta.

Primjerci brošure br. 38 (na engleskom ili španjolskom jeziku)

mogu se dobifi besplafno na zahtjev od našeg sekretarijata u Zurichu.

203