Jugoslovenski Rotar

~

Mi se ozbiljno nadamo, da će svi Rofary-klubovi u Vašem distriktu moći da nastave svojim radom ипатос pofeškoća, stvorenih ratom. — To izgleda, uostalom, i kod sviju Rotary klubova na svijetu, pa i kod onih kojima su domovine u rafnom stanju.

Uvjeravajući Vas o našem dubokom uvažavanju Vašeg rada, ostajem s najboljim i srdačnim pozdravima.

5 Krajnovićev dječji fond

Rotary-klub Maribor na potsticaj svog agilnog Clana rotara Stevana Krajnovića osnovao je već prije nekoliko godina fond za pomaganje siromašne djece iz naših pograničnih krajeva. Ove godine za Božić podijeljeno je u osam osnovnih skola 100 garnitura zimskih odijela i cipela u vrijednosti od Din 70.000.—

Fotary klubu Maribor i njegovom vrijednom Сапи bratu Stevi duboka hvala.

U vezi s ovim i svi su nasi klubovi prema svojoj mogucnostt pridonijeli svoj Božićni dar, a naponase ističemo subotički klub koji je u to ime pridonio prilikom svoga 500-tog sastanka lijep prilog u tu svrhu od Din 8.500.—.

6 Fond dra Branka Senoe

Da održi trajnu uspomenu na svoga vrijednoga i nikad neprezaljenog brata dra Branka Senou, zagrebački Rotary-klub osnovao je pod njegovim imenom fond za pomaganje siromašnih djaka zagrebačke Umjetničke Akademije.

U faj fond na mjesto vijenca pokojnome Edi Markoviću položio sam u ime našeg distrikta Din 1.000.—.

7 Kandidatura pretsjednika R. I. za 1940/41.

Obavijesten sam da je Rotary-klub Santos (Brazilija) u ime klubova 26, 27, 28 i 29 distrikta R. I. istakao kandidaturu rotara Armando de Arruda Pereira za pretsjednika R. I. za godinu 1940/41.

8 Prisustvovanje na klubskim sastancima

Prosječna frekvencija u mjesecu decebru 1939 и našem disfriktu iznosila je 71,12. — Najbolje učešće na sastancima imali su klubovi Osijek (94,83°/0), Karlovac (89,15°/o) i Bačka Topola (85,93).

Svima spomenufim klubovima srdačno čestitam! Sa srdačnim rotarskim pozdravom Ing. R. Alaupovié guverner 77 distrikta R. I.

311