Jugoslovenski Rotar

~

No ne samo što želimo da sastavite bilancu svojega ukupnog dosadašnjeg rada, nego naš sekretarijat brižljivo sprema jedno pitanje svim klubovima u čitavom svijetu. Nama je potrebno, dragi prijatelji, da sekretari Vaših klubova prouče to pitanje, da se imenuju posebni odbori koji će zajedno s tajnicima i pretsjednicima izraditi odgovore. Zar to neće biti vanredno dragocjen skup podataka za dobro i korist Rotary-a u budućnosti, ako do: znamo. što su pojedini klubovi u Vašim distriktima dosada učinili, Sto im je program za današnjicu, i što namjeravaju da izvrše u budućnosti.

Hoćete li saradjivati s nama o «от рмјефовиг Da li ćete u toj sedmici prirediti neki edukativan program? Da li ćete poučiti članove Vašega kluba u toj nedjelji da se njihov rad ne sastoji iz riječi neso iz djela? Da li ćete uznastojati da jednog odredjenog dana u nedjelji posjete bolesnike u bolnici? Da li ćete se pobrinuti da Vaši članovi u toj nedjelji prisustvuju sastancima za uzgajanje mladeži kao skaut i slično?

A na koncu te sedmice pobrinite se da svi klubovi direktno ili po mogućnosti putem Vas guvernera pošalju izvještaj na sekretarijat. Bolje je svakako da to učine putem Vas, kako biste i Vi u taj predmet bili upućeni. U Sekretarijatu će naši iskusni stručnjaci proučiti, analizovati i grupisati sve ono Sto Je učinjeno, Što Sc danas čini i što su planovi za budućnost. Mi ćemo time izvršiti sveukupnu kontrolu našega rada u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a sve to uz minimalan trošak za našu organizaciju.

ROTARSKE RADOSTI

OSIJEK — Gospodjica Beba Galovac, kćerka rotara Josipa Golavca, veletergovca i pretsjednika Trgovinsko-industrijske komore vjenčala se 28. XII. 1930. sa g. Špeharom, trgovcem na Sušaku. Mladom paru tople čestitke!

VRŠAC — Brat ing. Milenko Vrvyi¢, inzinjer Ministarstva Gradjevina, tajnik kluba verio se sa gdjicom ing. Radojkom Jovanovié. Oskar, sin brata Langer Valentina verio se sa gdjicom Klarom Lenhard iz Banatskog Karlovea. NaSe srdačne čestitke!

ZAGREB — Naš dragi brat drugi tajnik dr Milovan (Nanec) Mlinarić vjenčao se jc dne 6 januara o. g. sa dražesnom gospodjicom Zdenkom Brahm u Zagrebu. Bratu Nanecu i sestri Zdenki naše iskrene čestitke!

OBAVIJEST

Rotary-klub Sušak javlja nam da je i ove godine odustao od odašiljanja čestitaka za Božić i Novu godinu, pa ovim putem zahvaljuje na čestitkama i uzvraća iste sa najboljim željama svima bratskim klubovima!

Time uštedjeni iznos upotrebiće Rotary-klub Sušak za pojačanje svoje mliječne akcije.

315