Jugoslovenski Rotar

4. Svaki rotar neka imade svoju rotarsku iskaznicu. Kako je danas teško iste nabaviti obzirom na platežni promet to sam ja izvjestan broj priskrbio, te ih mogu klubovi kod mene poručiti.

5. Predstavnik R. I. za Grčku gosp. S. Agapitos dostavio mi je imena rotara koje je imenovao u jugoslavensko-grčki komitet a to jesu:

pročelnik: Prof. A. Vogiazoglu (agrikultura) R. C. Solun;

članovi: N. Jiocarini (štampa) R. C. Atena;

A. Darigos (heramična industrija) R. C. Atena;

I. Manaris (komercijalno bankarstvo) R. C. Kaxala; C. Moshoff (trgovina tabaka) R. C. Solun;

A. Pappas (cementna industrija) R. C. Valos.

Dok su sa naše strane članovi tog komiteta:

pročelnik: Dr. Ilija Pržić (pravni fakultet) R. C. Beograd;

članovi: Dr. Miljenko Marković (Bankarska udruženja) R. C. Zagreb;

Slavko Sirišćević (past service) R. C. Beograd; Bogoljub Milošević (bankarstvo) R. C. Niš; Hadži-Dragi Patrnogić (izvoznik) R. C. Skoplje; Filip Mihailidi (trgovina kožom) R. C. Bitolj.

6. Molim sve uprave klubova da obave reviziju klasifikacija t. j. treba da paze da je klasifikacija pojedinog člana u skladu sa njegovim zaposlenjem. Članovi koji su izgubili klasifikaciju a u klubu su preko 5 godina mogu 1 dalje ostati u klubu kao »past service member«.

7. Evropski sekretarijat poslao je svim klubovima upute ха ргедsjednike i tajnike kao i upute za klupske odbore. Molim odnosne funkcionere da ih prouče, te da naročito one za klupske odbore na jednoj od narednih sjednica kluba prodiskutiraju.

8. Prosječna frekvenca u mjesecu augustu bila je 60.79% a tek 7 klubova imalo je više od 70%. Jedan klub nije poslao izvještaja.

Kako se frekvenca kluba ispod 70 5 imade smatrati lošom to molim da svi klubovi nastoje da taj percenat prekorače.

Ponovno molim sve tajnike da mi odmah nakon zadnje sjednice u mjesecu šalju izveštaje o frekvenci tako da ih najkasnije svakog 3 u mjesecu imadem u ruci.

Sa srdačnim rotarskim pozdravom

Dr. Viktor Ružić, guverner 77 distrikta R. I.

66