Jugoslovenski Rotar

bardovanja uputio je klub preko »Politike« iznos od Din 1000.

Brat podpretsednik dr. Đura Popović održao je dva lepa predavanja i to: »Svajcarska u jesen 1940 god.« i »Medunarodni kanali Suez i Paпата«. Rot. dr. Vuji¢ referisao je o stanju klubova u Nizozemskoj, Japanu i Bugarskoj, dok je tajnik Draganić govorio o propagandi, koja se vrši letacima, panfletima i brošurama. Odbor za prijem novih članova otvorio je nove klasifikacije i klub se bavi pitanjem primanja novih kandidata.

Rot. Seneš, koji je svoj domicil premjestio u Zemun, uredno posjećuje bratski klub Zemun, koji mu ukazuje rotarsku gostoljubivost. Rot. Seneš stalno sarađuje s nama u Vidu pismenih referata, koje nam šalje, a koje rado slušamo.

Na sastanku od 27 novembra održao je pretsjednik dr. Pavlović predavanje pod naslovom: »Važnost prvoga decembra za naš troimeni narod.« Ovdašnje dječje sklonište »Kćeri milosrđa« zahvaljuje nam na tome, što je pretsjednik općine rot. dr. Lipozenčić povisio prilog za izdrzavanje gradske siročadi u tom skloništu. Brat pretsjednik našao 5е роnukanim, da u ime kluba zahvali br. dru Lipozenčiću na tom lijepom rotarskom gestu.

Sastanak od 20 novembra odrzan je kao drugarsko veée obzirom na posjetu milog nam _ utemeljitelja, prvog pretsjednika i naSega pocasnog člana br. ing. Milana Manojlovica, Novisad.

SUŠAK. — Tokom ovog mjeseca održana su četiri sastanka. Sastanak od 6 novembra bio je održan kao drugarski, u počast našeg začasnog člana brata Viktora Cara Emina, koji je sastanku i prisustvovao, pa smo tom zgodom u veselom drugarskom raspoloženju proslavili 70-godišnjicu njegova života. Na заstancima bila su održana slijedeća predavanja i referati: brat Bolf o prilikama u trgovini drvom; brat

214

barun Turković: Osvrt na neke članke bečkih novina o našoj privredi; brat Božidar Svrljuga o današnjem poštanskom prometu sa inozemstvom; brat Rošić o uzrocima pada Jedne utvrde oko Ličge-a u Belgiji. Osim toga održao je brat pretsjednik Božidar Svrljuga opširne referate o zanimljivostima iz mjesečnih ciriških biltena i News Letters-a. Na sastanku od 27 novembra prikazao je brat Bolf razne uzorke tekstila izradenih iz bukovih celuloznih vlakna, pa su braća iste razgledala sa najvećim interesovanjem. Od Rotary Cluba New York primili smo cestitke prigodom 10-godiSnjice chartera i prijema u rotarsku zajednicu (18 III 1941) pa smo se na Gestitkama i paznji pismeno zahvalili. Za nevoljne sakupljeno tokom mjeseca Din 1680.

ŠIBENIK. — U mjesecu novembru, sa vojne vježbe povratio se je brat tajnik.

Rad u klubu bio je inače živ. održana su 2 predavanja i to jedno brat dr. Vjekoslav Rismondo »O zaraznim bolestima«, a drugo brat dr. Filip Smolčić »Kratki historički pregled grada Sibenika«.

Održana su svega 4 sastanka, koji su bili dobro posjećeni, tako da je frekvencija za novembar bila 82.5%.

Sa velikim interesom praćen je rad ostalih naših klubova, kao i izvještaji iz distrikine uprave.

VARAŽDIN. — U mjesecu novembru bilo je 5 redovitih sastanaka (518—522) sa postignutom prosječnom frekvencijom od 91.82%.

Bila su 2 sastanka sa 100% -tnom prisutnosti, dok su sedamnaestorica braće imali 100%-tnu frekvenciju.

Prvi sastanak bio je posvecen drugarstvu uz sudjelovanje gostiju. Ovaj sastanak odrzan je u vinogradu pretsjednika dra V. Kalafati¢a sa programom proslave elektrifikacije Varazdinbrega, te proslave Martinja. Ostali sastanci odlikovali su se unutarnjim radom kluba uz lijepi program .