Narodna milicija

NARODNE MILICIJE

На испитима су наши другови задовољили. Најбољи су били: Стојић Жика, Којчић Видо, Јоксимовић Саво, Чолић Хасан, Тотовски Наћо итд. У бацањима, је био најбољи друг Чолић Хасан, на справама Почкар Јосип и Улчник Иван,

Џиу-џицу — одбрана од напада ножем

FISKULTURNICI FD „MILICIONA RA“

у смучању Љељак Јанко, у пливању Зорпада Драго, у боксу Настић Срећко. Другови Тотовеки Наћо и Јоксимовић Саво учествовали су као добри футбалери У тиму Дома војних студената. И остали другови постигли су видне резултате.

Као што смо већ раније рекли, другови су посветили велику пажњу и свом политичком и културном уздизању, без којих се не може замислити правилан рад и одгој фискултурника у нашој социјалистичкој Југославији.

Лакоатлетика — скок у даљ

BEOGRAD NA GRADNJI

STADIONA CENTRALNOG DOMA JUGOSLOVENSKE, ARMIJE

Uprava društva FD »MilićionaFr« 12 Beograda je predvidela da dana 24 поvembra dođe na gradnju Stadiona Centralnog doma Jugoslovenske armije oko 200 članova društva — pripadnika Narodne milicije. Po vrlo lošem vremenu, vetru i snegu, na zakazanom mestu, već pre ugovorenog vremena, okupilo se više od 300 pripadnika Naгодле milicije — fiskulturnika.. Već ovaj broj je obećavao da će se tog dana dosta učiniti na Stadionu, te da će na taj način i Narodna milicija dati jedan prilog više u gradnji toga velikog objekta.

Na rad su došli članovi svih sekcija FD »Milicionara«. Bokseri, futbaleri, biciklisti, lakoatletičari, smučari i drugi došli su kao jedan da svojim radom ubrzaju dovršenje Stadiona, najvećeg u našoj Zemlji koji će moći da primi 60.000 gledalaca.

Početak rada bio je zakazan u 15 časova, ali kako su drugovi ranije došli to se počelo s radom pre određenog vremena. Pošto je izvršena raspodela po brigadama, jer se radilo po brigadnom sistemu, postavljeni su radni zadaci. Naši drugovi su se udarnički prihvatili posla u pravom takmičarskom duhu.

Jedna grupa je dobila zadatak da”

prenosi drvenu građu na daljinu od oko 200 metara. Prenos se vršio skoro utftrkivanjem među drugovima koji su se natJecali ko će više i brže da prenosi daske. Brzim koracima su se preticali sa 3—4 daske dužine od 4 me-

tara na ramenu. Drugi su radili na pre=nošenju gotovog betona. Beton se moгао uz stepenice nositi na više. Pored toga brži su bili oni koji su prenosili

«

Radovi na izgradnji Stadiona

'tako da se stvarao mali red drugova

koji Su cekali da im зе tralje napune betonom. Treća grupa je radila na iskopu zemlje i ona je dala najbolje rezul-

tate. Ovde rad nije bio nijedne minute u zastoju. Zemlja se brzo iskopavala, tovarila u vagonete koji su u trku gurani do mesta istovara.

Stari kameni stub prsnuo je na komadiće pod preciznim i jakim udarcima ogromnog čekića u rukama druga Mićovića. Futbaler Jovanović nije hteo da nosi manje od pet dasaka najedanput. Na tragačima se tovarilo po 20-—850 kg. betona. Drug Radić, poručnik, pokazao je da ne poznaje šta je to umor. Rukovodioci grupa Su bili drugovi Miljković i Tošić koji su završili četveromesečni kurs za fiskulturne rukovodioce u Narodnoj miliciji.

U ovoj radnoj akciji drugovi fiskulturnici su dali 610 radnih časova za koje vreme je iskopano i preveženo zemlje 39 kubnih metara, prenešeno 3192 komada greda, 30 metara kubnih dasaka, iskopano je 3 komada betonskih stubova a osam je prenešeno, utovareno i istovareno 15 vagoneta šodera, prenešeno je 6.000 kg. gotovog betona, istovareno je 5 vagona peska a Uutova– reno je istog 5 kamiona. Ovi rezultati su dokaz velikog radnog učinka koji je postignut zahvaljujući potpunom zalaganju učesnika ove akcije.

Fiskulturnici Narodne milicije grada Beograda mogu biti ponosni i zadovoljni ovim rezultatima. Drug Mika Janković, inžinjer, koji je prisustvovao radovima nije nimalo preterao kad je izjavio: da su na ovoj radnoj akciji po broju učesnika, kvalitetu rada i kvantitetu učinka najbolji bili pripadnici NM.

13