Naša pošta

343

ОДГОВОРИ

—Сарадницима који су нас питали ва своје чланке. — Имамо много материјала, подоста сложеног у штампарији, па чекамо на ред.

— Г. М. — Случај нормирања броја женског особља у Немачкој вабележили смо. Код нас га не морамо подвлачити, јер знамо да је Министарство повело рачуна да се обезбеди потребна сразмера.

— Приспео нам је напис о црним хаљинама за женске службенике, о којему говори наредба бившег Мин. пошта бр. #6190 од 19 октобра 1927. Немамо довољно простора за расправу истакнутих случајева. И у том погледу имамо пример културних земаља. Томе и ми морамо следити.

—Г.Р.Арменковићу, Сплит. — Оправдано је ваше мишљење о издавању п.т. календара. Пре него смо отштампали ваш напис, добили смо изјаву да ће за 1982 изаћи један календар (св. за новембар).

— На примедбу: зашто дајемо гостопримство млађим и почетницима. у стручној литератури, одговарамо речима из свог програма. Наш часопис је орган свих здравих елемената у струци. Он је за старије и млађе. 'Уосталом млађи писци све више успевају у свим светским литературама. У Француској је добио највећу литерарну награду романописац А. Стиман, стар 23 године. Млађи ће једнога дана бити замена старијим. Тако је било у прошлости, тако ће бити у будућности. И шта боље него млађим отварати пут 2 Старијим је дужност да их помогну, и да се радују кад поред старијих нађу имена млађих сарадника.

— Један повереник нам саопштава да су неки претплатници одустали под изговором да је „Наша пошта“ орган Министарства. Неки, пак, замерају зашто се часопис односи критички и прави замерке у појединим питањима. Из ове две противположне примедбе добијамо и одговор. А тај је: наш је часопис објективан. Слободна трибуна. Похвалиће све што је ва похвалу, осудиће све што је ва осуду.

И овом приликом позивамо на заједнички рад све, који су орни и вољни да верно, дружевски крчимо пут напретку. Наши пријатељи, повереници, претплатници, сарадници у ствари су чланови покрета за препород струке. У томе је мисија „Наше поште“.

НОВЕ КЊИГЕ

— Наш сарадник, г. Влада Максимовић, саветник Министарства саобраћаја, спрема за штампу уџбеник Познавање закона. Књига ће бити намењена у првоме реду слушаоцима п.т. школе и онима који се спремају за полагање стручних испита. Она је управо допуњено и проширено издање његових предавања у школи и добро ће доћи, не само слушаоцима и кандидатима за полагање испита но и свима другим редовима. Зато је ми унапред оглашавамо и препоручујемо. Даље податке и обавештења заинтересовани могу добити од писца.

— Изишла је из штампе нова целокупна ПИлтлт. тарифа за унутрашњи саобраћај и европске државе у редакцији и издању г. Рада Вукаловића, секретара помоћника Министрова ва поште. Тарифа обухвата скоро 40 страна ситног слога.

Овом новом тарифом г. Вукаловић је дао таксе ва све врсте п.т.т. пошиљака и издао је у форми досада званично издавате тарифе.

Књига је штампана на бољој хартији, а цена је умерена — 7 дин.