Naša pošta

271

Оптужбе опозиције показале су се као документоване, Први интерпелант г. Чесмеџијев рекао је да је околина г. Костуркова примала мито, да су у његовом ресору вршена партиска постављења. Партизанство је у њему стигло до врхунца.

Један једини посланик гласао је за поверење г. министру асви остали — против. И тако је Костурков завршио „сјајно“ своју „каријеру“.

КОНГРЕС П. Т. СЛУЖБЕНИКА

одржаће се 10, 11 и 12 јуна у П. т, дому у Загребу. На дневном реду су истакнута важна питања која засецају у живот и будућност струке. Дани које струка преживљује озбиљни су. И ми желимо особљу да на овом конгресу буде на висини своје улоге, а понаособ да не буде маме лучко већ да додирује у срж. питања. Слобода дискусије је ' законом зајемчена, насупрот ономе што неки мисле, да ћебити отпуштен или пензионисан сваки службеник који се јави са слободним или критичким мишљењем. Свакако, те вести о застрашивању особља биће да су потекле због скорашњег пензионисања стручних првака, директора г. инж. Милосављевића, творца и уредника „П. т. библиотеке“, и виших саветника г. Шипуша, г. инж. Тецилазића, г. Вујадиновића, и г. Јовановића, све плодних и заслужних посленика на п.т. њиви и наставника П. т. школе. Тако је недавно било и са начелницима г. Ковачевићем и г. Пауновићем и другим. Али нека сви знаду да ће та пензионисања помоћи да се открију трагови злога стања и да се дође до здраве ситуације. Имена раније и сад из струке потиснутих првака и заслужних људи за то су гарантија. Није више време страначког беса да се радни људи прогоне. Старе страначке кључеве разломио је 6 јануар. А ко другаче мисли, превариће се. Живи били па видели.

Робћаг5аК! хадгисаг, ојазо 2адгиде р. +. зиЉешка : бозродатвко-рпротоспе 2адгисе, ц бгоји 2а тај рогдгамја репдошзапоо 4:гек(ота 0. М!1озау је! Са:

бозрофп ПлтеКкбог Бро је уги Сјап пазе Хадгисе Као : Фозродагзке рир. гадгиве, гздес! озођно акПупо па род! гапји пазео зфајебког екопотког Муоја.

Џ розјједпје упјеше озођно је шпого родиртао гад па зјефпјепји пазћ гадгиса и једпи тоспи 1 орси 2адгиси зуеба пабео озобја.

тпасе је созр. ОтеК(ог б!о рогпа! Као упо дођаг соуек, Кој је пугјек гдје год је тосао зуакот пазет 5иђешки ра 1 опот пајтапјет ротозао. МЕ ти па офазки и шпе пазе хадгирве 1 паћ хадгисага ХеНто зуако Фобђго 1 згеси. Џујегат. да се оп такаг одПа2а озјан пат рпјагејет, да „бе паз | дајје родиртан,