O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama
54
и иискавац (Flageolet) са жутим мехунама. Прва је ранпја. За сејање треба узетп старије семе, двогодпшње плп трогодпшње, јер су од старпјег семена опљке круће и родније. Пасуљ сејемо и у топлим лејама на два начпна: п.ш га сејемо одмах у леју на место, плп га најпре посејемо у мале саксије, па га онда у леје пресађујемо. Овај други начпн много је бољн, спгурнпјн п пасуљ пре доспева.
Одмах на место сејемо га овако: »Ду>к леје направе се дрвенпм тпиљком 3 сантпметра дуооке ораздпце, па се у њих, иа 15 сантпметара раздалеко, полажу поједгхна зрна и онда се земљом покрпју. Кад биљке развију 2—3 листа, онда се струкови са стране, до првих листова високо, нагрну земљом. После S— lo дана нагрну се још једанпут, али се пре овог другог огртања залпју у корен млаком водом. У саксије пак, сејемо га овако: Узмемо повпше малих саксија (цветних лонаца), колпко хоћемо да