Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 419

1.) Земљиште, зграде са високим димњаком за ложионицу и уређењем дворишта 3—4,000.000 дин. 2.) Парни казан и строј, компресор као и све остале справе и прибор потребан за почетак посла са свима транспортним и конзумним судовима 3—3,500.000 дин. 3.) Транспортна средства, аутомобили и кола 1,000.000 дин. 4.) Уређење де сет продавница 500.000 дин. Свега 7,5—9,000.000 дин. За почетни обртни капитал градска млекара би требала да има на расположењу 1,000.000 динара. Према свему овоме Савез Млекарских Задруга морао би да прибави за почетак следећу суму: 1.) За подизање и уређење три сабирна центра 1—1,500.000 дин. 2.) За подизање и уређење градске централе 7,5—9,000.000 дин. 3.) За обртни капитал 1,000.000 дин 4.) За организационе трошкове задружног апарата 500.000 дин. Свега 10,000.000—12,000.000 дин. Како смо у првом чланку рекли, овај капитал нови Савез Млекарских Зздруга би могао, уз припомоћ Општине Београдске и Министарства Пољопривреде, добити од државних новчаних завода на пбзајмицу, као и од предузећа која буду предузела подизање зграда и лиферовање справа. Затим би Министарство Пољопривреде и друге установе могле дати издашне припомоћи или бескаматне позајмице; а нешто би се прикупило и од задружнх удела. Повољне прилике за развитак једног оваквог предузећа у Београду гарантују рентабилност рада а тим и уредно отплаћивање наведеног дуга и амортизацију зграда и справа. У вези са овим предметом морам рећи коју реч о контроли млечног тржишта од стране самоуправних органа. Стварањем овог предузећа знатно би се измениле тржишне прилике млека и млечних производа, те би се указала потреба и могућност да се контрола тог тржишта реорганизује и учини савременијом и целисходнијом. Потребно је нрописати квалитетне норме не само за млеко, већ и за сир, масло, јогурт, кисело млеко и друге производе. У вези са тим нормама треба одредити и називе као и дозвољено паковање појединих врста млека павлаке, сира, масла и т. д., тако да потрошачи на први поI лед знају са каквим производима имају посла. Контролни органи морају бити довољно стручно спремни, да пазе дали се прописане норме, називи и паковање одржавају, како контролом на месту продаје и узимањем узорака, тако тачним испитивањем узорака у лабораторијуму.

Надам се, да је овај чланак са скицама довољно илустровао како треба да изгледа предузеће за снабдевање Београда млеком и указао на ток његовог стварања и развитка. Напомињем, да су наведене суме добивене Сл. 5. Централна млекара

-15 т-

5 - - 5 т -

--2 т-~

11

10

35 т

I сараш 1. Пријемно и опште одељење. 2—3. Одељења за производњу масла. 4-5. Одељења за производњу сира. 6. Лабораториј. 7-8. Канцеларије. 9. Степениште. 10-11. Дизалице

5

4

ш ■ ■ 2

8

11

2

6

г

9

10

13

3 ■ ■ ш

12

Приземље 1. Перионица. 2. Рампа за издавање. 3. Рампа за пријем. 4—7. Одељења за производњу јогурта, кисела млека итд. 8—9. Одељења са резервоарима и апарати за пуњење. 10. Одељење за резервни материјал. 11. Степениште. 12 — 13. Дизалице.

14

13

12

11

10

9

8

1

2

3

4

5 15

6

7

Сутерен 1 — 2. Одељења за смештај горива. 3-4 Одељења за производњу леда. 5—11. Одељења за смештај производа. 12. Одељење за компресор. 13. Одељење за парни строј. 14. Одељење за парни котао. 15. Дизалица.

детаљном а ,т ...изом стварних цена свију ствари које долазе у обзир, те је прорачунска сума бар према садашњем стању апсолутно реална.