Policija

___ 005

Ми завршавамо одговор на постављено питање, са жељом,

да се чл. 42. уредбе надаље безусловно примењује и да се при упућивању на службу рекрути не употребљују одмах сами на службу, већ за неко време са својим искуснијим колегама, као што смо видели код других полиција, јер оскудицу у органима ми нетрпимо због њиховог малог броја већ због рђавог распоређивања на рад.

Успех полицијских паса у Београду

— Са јавних часова —

Пред врло многобројном и одличном публиком наши гости из Немачке, о којима смо говорили у прошлом броју, извели су 10 и 11 септембра два јавна часа са својим изврсно дресираним полицијским псима.

Ми о огромном успеху полицијских паса, 0 њиховим великим способностима, о очигледној користи коју од њих има јавна безбедност и полиција немамо потребе сад да говоримо, јер бисмо само понављали оно што је тих дана опширно писано у свој нашој. штампи, о чему је говорио цео Београд и сва Србија

Полицијски пси „Курт“, „Харас“, „Шнури“ и несуђени први пас у служби јавне безбедности у Београду, „Кастор“ под управом својих вођа, немачких полицијских службеника Герца, Рудолфа (дресера и вође „Касторовог“) и Шпана, веома су задивили публику, у којој су били и сви полицијски органи у Београду, који су требали да у „Кастору“ добију новог Ори помагача у својој тешкој служби.

Пси су одлично дресирани и привикнути су на ОУ рату оданост и послушност својим вођама.

По наредби својих вођа — ово је први део програма легали су и нису устајали нипошто, док им вође не би наредиле, храну из туђе руке нису хтели примати, по команди су лајали, апортирали' бачене ствари, које нису лакше од килограма, прескакали су препоне високе преко два метра и преко њих апортирали бачене ствари.

Кад су гости овако показали, колико су псе дресирали у послушности, прешли су на други део програма: „извежбаност паса у полицијској служби“. Пси су, сваки понаособ, хватали „бе-