Policija

АЕ

пила по њему и пе постојећим законима, већ су оставили, да се точе алкохолна пића и даље хао што је то и раније чињено. Поједина начелства сматрајући овај упут као директну моју наредбу грађанима подручја начелства обратили су ми се за објашњење о извршењу овога упута.

Да би се постигао циљ, који је игложен у упуту, и да би начелства једнообразно приступила извршењу овога посла, а у вези претписа повереног ми Министарства од 13. новембра т. г. УБр. 7415. '

НАРЕЂУЈЕМ: |

1. Да начелство као и начелници срески на основу упута, који им је достављен поменутим претписом, издају у своме подручју, као месне полицијске власти, наредбу у смислу 5 326 кривичног закона, у којој ће изложити све чланове из послатог им упута.

Према овоме мој упут, који је начелству достављен у виду наредбе, није директна наредба грађанима у подручју те Управе, већ се има сматрати као основа за наредбу, коју има издати грађанима месна полицијска власт.

2. На основу ове наредбе, а у смислу 5 326 крив. закона, месне полицијске власти доносиће своје пресуде за окривљене, које подлеже расматрању првостепених судова у смислу 55 15 и 16 полиц. уредбе.

Поред овога извештавам управу: г

3. Да се члан 1. упута односи само на јака пића као што су ракија, коњак, ликер и гвирц, а да се овај члан не односи на вино и све врсте вина и пива.

3. Да се по чл. 6. упута одобрава лицима испод 16 година улазак у кафане и механе, ако та лица долазе ради ручавања и вечеравања, али се тим лицима не смеју давати алкохолна пића у опште.

5. Да је члан 7. упута прописан више за покрајине преко Саве и Дунава. А за теркторије Краљевине Србије, Маћедоније и Старе Србије за казну важиће пропис 5 326 с погледом на 5 324 кривичног закона и наплата казне је у динарима.

Тако исто при изрицању строжије казне, кад кафеџија или механџија учини иступ трећи или четврти пут, полицијска. ће власт поступити по 5 22-а уредбе о механама и кафанама.