Policija

о ад

Овако издану наредбу од стране месне полицијске власти — 5 326 крив. зак. — полицијска ће власт објавити исту граЂанству остављајући му рок до три дана за њено ступање

у живот. . Министар Унутрашњих Дела, С. Прибићевић с. р.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ДЕЛА Краљевства Срба, Хрвата и Словенаца П Бр. 5999.

95, фебруара 1919. год. Београд.

Услед мобилног и ратног стања и тешкоћа, које ово стање неминовно повлачи за собом, у погледу испуњења оних законских услова из Закона о Општинама, од којих зависи правилност и законска важност појединих радњи општинских власти, а да би с обзиром на ово стање омогућио рад отиштинских власти —- част ми је предложити Министарском Савету да „одлучи:

1. Да до потпуне демобилизације општински одбори могу пуноважно решавати са оним бројем одборника, који се фактички налазе у општини с тим, да се свити одборници морају позивати на седницу са ограничењима из треће алинеје чл. 83. Закона о Општинама.

Предње наређење обухвата и распростире се на све одлуке општинских одбора донесене од ослобођења отаџбине па "у будуће, и траје све дотле док не настане могућност за рад саобразан закону.

2. Одобрење општинског збора у оним случајевима, у којима је Закон предвидео као неопходан услов за важност правне радње, замењује се само одобрењем Господина Министра Унутрашњих Дела. а

3. У случајевима заступања општинских часника важи ред | предвиђен чл. 88. у вези са чл. 38. Закона о Општинама, с тим да ће се одборници позивати на заступање и свих часника, ако не би било самих часника, који би се позивали на заступање законом предвиђеним редом.