Policija

ПЕВА

Колико ли би посла имале суждије тога суда, када би се којим случајем нашли код нас на дужности 2,

Помоћ аустријским полицај= дима у намирницама и новцу, На апел, који смо објавили раније у листу, аустријски полицајци у Јужној Аустрији су добили од својих холандских колега три вагона са намирницама поклољеним од полицајаца и њихових пријатеља за ту сврку.

Полицајци су сакупили 17.025 флорина на име новчаних при„лога. Холандски флорин стаје 2 франка и 8 сантима.

Заслужено одликовање. — Иницијативом органа канцеларије начелника среза лесковачког, у месецу јуну и јулу т.г. ушло је се у: траг учиниоцима великог броја опасних крађа. Извршиоци су били добро организовани из Лесковца, Власотинца, Ниша и околних вароши и проналазак њихов, веома компликован, задао је доста труда и ревности управним органима. Тим поводом, нама је мило да жонстатујемо, да је у хватању ових преступника узео видно и успешно учешће, писар среза лесковачког, г. Војислав Баљозовић, који је похваљен због хватања Милана Петковића „Миланчета“ из Лесковца уз сле-

дећу препоруку начелства окр. врањског:

„Г. Баљозовић, који је и иначе необично трезвен и способан полицијски Ман заслужује сваку похвалу“.

На то је Минист. Унутр. дил актом У. О. Бр. 15651 од 10 августа т. г. одговорило: „Приликом хватања опасних крадљиваца и коцкара Милана Петковића — Миланчета, који је у друштву других опасних коцкара, који су већ похватани од среза лесковачког, извршио велики број опасних крађа у Лесковцу, Нишу и другим местима, нарочито се одликовао писар среза лесковачког г. Војислав Баљозовић, који је иначе необично марљив, способан и вредан полиц. писар.

Како по чл. 31. зак. 0 уређењу округа и срезова г. Баљозовић није испунио зак. периоду за унапређење за наредну класу, то га овим путем похваљујем за његов савесан и марљив рад у својој дужности“.

Региструјући ово нама је пријатно напоменути, да је г. Баљововић одликован |. јануара 1918. г. сребрном медаљом за грађанске заслуге а за службу у ватреној зони (ср. прилепском) и да међу својим колегијумом важи за доброг чиновника.