Policija

РА

са криминалним светом најшррега обима и зајемчити ред и безбедност у Београду“.

Но Уредби Управа гр. Београда дели се на четири одељка ито: одељење јавне безбекности, опште полиције, административно и саобраћајно. !

Уредба, у колико се тиче одељења јавне безбедности као "пајважнијег, овако гласи:

|. Одељење јавне Бевбедности.

пи Одељењу Јавне Безбедности Увраве гр. Београда задатак је да у Београду спречава извринење МИНИ виХ "дела и истражује њихове учикиоце. а На челу овог одељења стоји један члан Управе — шеф = кога одреди Управник Београда. Овај шеф имаће свога помоћника, у рангу среског начелника, који ће га према указано потреби заступати, и потребан број чиновника и званичника, које такође одређује Управњик Београда од управних органа. Одељење још располаже са потребним бројем агената # "њихових старешива (бригадира) које поставља Управник на ПАРИ шефа одељења, а у границама одређеним буџетом.

Чл. 3.

_ Да би што успешније и боље одговорило своме задатку. Одељење јавне Без Ре Управе Града Београда дели се на ове одсеке: а) одсек специјални; 6) одсек истражва; В) одсек, јавних места; псе за стравце; д) одсек наравствеви.

у ПЛ На челу одсека стоје полицијски чиновници, које по предлогу шефа одељења одреди Управник Београда. "При сваком одсеку налази се потребан број агената са. старешином 'бригадиром) на челу, који у раду помаже а по нотреби и заступа шефа одсека.

ИК У надлежност специјалног одсека, и придодате му групе (бригаде) агената спадају најкрупнији и нарочито деликатни њ компликовани случајеви.