Policija

МОВ

2.) Да од чиновника Министарства образује стр ручни охбојр га задатком: да одбор путем оферата сходно закону о држав. рачуноводству и у границама кредита расписује лицитације и позива наше и стране трговце, фабриканте и произвођаче да лиферују министарству све потребне животне намирнице, нољепривредне справе и алате, као и разну сировину за поједине занате. и

3.) Кад на овај начин централе буду снабдевене робом и буде обрачуната цена коштања, у коју има да уђе и пропенат, да одбор преко полиц. власти објави и позове трговце и ганатлије на куповину робе из централа, дајући овима проценат зараде 20—30%/,, са обавезом да је трговац дужан робу предавати. по цени коју ће му одбор Министарства одредити и ценоввик на видно место истаћи у својој радњи.

У нашој земљи има много упропашћених индустријских предузећа, трговачких и занатлијских радњи.

Свима таквим предузећима, трговинама и занат; лијским радњама Министарство Исхране и Обнове Земље, у споразуму са Министром Трговине и Индустрије, да даје из својих централа робу на кредит, на подлози меница или сличних обавеза као што су то чиниле веће стране и наше ПА куће вре рата.

На тај начин бон постигнут и циљ обнове индустрије, заната и трговине у земљи.

·" Кад Министарство снабде робом занатлије, одбор ће имати враво да им пропише цену по којој ће иврађивати: обућу, | едело и остале потребе или вршити оправке ових.

Кад пекаре снабде брашном имане право да им одреди нену хлебу.

Кад раднику и сељаку даде нотаинсг да до својих. потреба дође по умереној цени, имаће одбор право да му протиште таксу за надницу и пошто ће он продавати земаљске пронзводе — дакле кад неком нешто даш имаш право да од њега и нешто тражиш.

· Најзад: касапи, кафеџије и гостионичари, као и продавца људских и сточних намирница, и по специјалним законима педлеже контроли власти, и по томе · одбор има права да «= њима Бропише таксу.

Кад коме трговцу или занатлији буде продана роба из