Policija

ЦИА

У том моменту појавише се :за чичиних леђа четири полицајца, баш као да из земље поникоше, и присилише го„сподичића те овај поброја 20 долара.

Зампслите, како ли је овај господичић морао бленути кад чича „носач“ пружи оних 20 долара: једном сд полицајаца са речима:

„ТЕ5 сепеталз о [0 Стез и 1

А ва тим се окрете „господину“ рекавши му:

„ЗУаптег! ЈЈоп аге пој ме! сотед ћеге“,г

Сваки, који овамо дође мора да ради. Ти се стидиш почнети своје кофере, а ја, који сам председник Савезних Држава, учинио сам то с највећим задовољством.

:

Становао сам код једног Американца неког Џемса Бо„стона. Он је био обичан фабрички раденик и одлазио је сваког. Јутра раном зором на посао, а у вече се враћао кући, у круг своје породице. Два синчића му радила су такоћер, један у "берберници, а други као продавац новина, ћерка му је била

родавачица у једној посластичарници.

Кад се у вече сви искупе у лепо осветљеном салону, па кад стари засвира у пијанино а депа запевају уз пратњу истог, ти би тешко могао поверовати, да су то радници, који ће сутра у јутро сваки на свој начин радити, од јутра до мрака, да_би приходом заједничког рада издржали своју кућу.

ж »ж х

Ретко да која обична радња, а да и не говорим о каквом већем трговачко-индустријском предузећу, фабрици и т. д. има само једног сопственика — газду. На свакој готово фирми читаш оно Со (Сотрапу). Зачудило ме је, да ортаци н. пр. у једном великом индустријском предузећу имају у истом пласиране своје огромне 'Капитале, и док дотична радња или "фабрика ради н. пр. у Џошпзјоп. О. — дотле неколкко ортака исте живе по Зап Егапсјвсо, Сај. — Мастеап. Мишп. или осталим _ великим варошима Велике Републике; па чакиу МУН земљи ЖО18 Соппку) Европи.

Удружење новчаних снага створило је огромне фабрике, прокопало бездане руднике и изукрштало целу земљу густом железничком мрежом.

# Дар овога господина варошкој сиротињи. а Странче, ти ниси овде добро дошао.