Policija

КРК МЕТЕ пакт

ака о „Сејоме

ПАР

Овај списак — - регистар — општински је. суд дужан да води према распису Господина Министра Унутра. Дела од 18. новембра 1902 год, П. Ме 25.205.

3. Да води списак — регистар — свих оних липа за којима је надлежна власт расписала потерницу и на случај да се такво лице пронађе у општини са њим поступи онако, како.

се у потерници тражи, а у свом списку да примети да је тражено лице нађено и где је упућено.

", 4. Да води списак лица, (грађана општине) која су осубена на полициски надзор и да према њима примењује одредбу 5 37 а. крив. зак. за време трајања те осуде.

5. Да у случају сумње, да једно лице (члан општине) чини крађе и паљезине које се у општини догађају — поступи по 5 4а. полиц. уредбе т. ј. да то сумњиво лице стави под полициски надзор до три месеца. Решење о стављању сумњивог лица под полициски надзор општински суд доноси са општинским одбором, а надзор се састоји у ономе што је речено у 5 37 а. крив. зак, који према УВ НЕН треба правилно примењивати. «

6. Општински суд је дужан да води контролу и над странцима који у општину дођу. У овом случају под странцем треба рачунати не само лица ив других држава него и она, која су из једне општине дошла у другу.

Да би општински суд ову контролу правилно извео треба у смислу 5 344 крив. зак. да тражи од свију грађана, а нарочито од хотелијера, механџија и кафеџија, да му одмах пријаве кад какво лице из другог места у своју кућу приме. Пријава треба да садржи име и презиме странца, одакле је, куда и

каквим поглом иде. Ако је лице примљено у стан (хотел, кафану, механу) из друге државе онда у пријави да се означи са каквим је путним исправама прешло границу: Општински суд треба све ове пријаве да уводи у нарочиту књигу и дао свему извештава своју надзорну власт, а ако би из пријаве или иначе ма како посумњао у странца дужан је одмах проверити његово казивање и даље урадити што је потребно да. се о њему сазна право стање.

Онај који прими странца у свој стан дужан је такође известити општински суд о томе кад је странац од њега отишао,

: (Види тач, 11. чл. 95. закона о ошитинама.)