Policija

— 631 —_

сматрати ла им је ово споредан посао јер се оне по бифеима . баве искључивом продајом пића. Оваквим лицима тј. онима по бифеима и деликатесним радњама, и то само у окружним варошима, може се дозволити рад по досадашњој пракси да само имају лично право док се правилником то питање не регулише, али за то не могу ни у ком случају имати столове и отварати формалне крчме; таква лица кажњавати најстроже. Бифен и деликатесне радње по селима и мањим местима искључени су и не могу постојати без обзира на то да ли су платизи точаринску таксу, пошто је за такво лице прописана одредба у чл. 21. правилника за извршење ТБр. 61. 63—67 закона о таксама у толико што им се таква дозвола — одобрење од стране финансијских власти није ни могла издати док претходно нису добила одобрења од стране овога Министарства било месно механско кафанско, баракерско — баштенско или привремено механисање, пошто за такве радње постоје три права: месно, баракерско—баштенско, привремено, за овим лично па тек точаринско. За точаринско се може и сме издати одобрење само онда, кад дотично лице поднесе финансијским властима претходна два.

„У ашчиницама не може се ни у ком случају крчмити пиће ако дотично лице нема одобрење из поменутвг чл. 21. у ком случају и вије више ашчиница него барака или привремена крчма и кантина.

Изволите наредити, да се одмах изврши преглед ових крчми по селима и са оним који немају одобрење у смислу чл. 21. и чл. 33. Правилника за извр. Т.Бр. 61, 63—67. зак. о зак. поступити најстроже по закону.

О чувању желевничких пруга и сигнала (од 1: УШ-1924. г. Бр. 30332)

Дирекција Државних Железница актом ДБр. 33752. од 21-УШ-1924. год доставља следеће;

„Овој Дирекција често стижу жалбе од стране подручних пружних органа, да мештани, који станују у пределима, кроз које пролаве наше желевничке пруге, скидају и односе поједине делове постављене, било на самој прузм, било поред пруге, као што су на пр. блок-сигнална постројења. Усдед