Policija

— 465 -—

ХУЦ

Р. Д, благајнику општине Д......

1, Финансијска управа може наредити наплату аконтације непосред, порезаи ако нов распоред због техничких сметњи није могао бити готов. За ово је Мин, Финансија имао већ неколико пута овлашћење у досадашњим финансијским законима. Према овоме, финансијска управа може поступати по чл, 63. садашњег зак. о буџет. дванаестинама кад суд не поступи по њеном наређењу.

2. Пијачна такса наплаћује се на основу ТБр. 397, такс. тарифе, али само у варошима и варошицама, и то по одобрењу Мин. Финансија.

3. Порески чиновник нема права на дијурну из среског буџета за прикупљање пореза.

4. Премештање села из једног среза у други врши се по чл, 4. зак, о административној подели Краљевине Србије, а премештање општина из једне области у другу по чл. 4. уредбе о подели земље на области, За спајање или раздвајање _ општина или села важи чл, 8, зак. о општинама.

ХУШ

Радомиру Милошевтћу, полиц. писару:

Министарство Финансије било је у праву, јер је поменутом исправом био заснован правни посао купопродаје на који се имала одмах наплатити такса.

ХХ Благоју Миленовићу. деловођи општине Кленовачке; Нач. одлука опште седнице Касац, Суда, којом је об:ашњено да се сведоци и вештаци у иступним делима не могу кажњавати због недавања исказа и због неполагања заклетве на дате исказе. штампана је у ! и 2 броју „Полиције“ за ову годину (Поуке и обавештења), У Ш.

ХХ

Милутину Вукстићу, писару среза овчепољсног, Шта са мора унети у тужбу (оптужницу), коју иследне власти подносе судовима, речено је у 5 158 кривич. суд. пост,

„Полиција“ 5