Policija

464 =-

по коме сама власт у овом случају одређује вештаке односно процениоце. (О овоме треба донети кратко решење, с позивом на овај законски пропис, и уз исто приложити рецепис од предатог позива оштећеном.

Ако се процењује штета учињена крађом, онда сва три процениоца одређује сама општинска власт по 5. 33. поли цијске уредбе.

4. По 5 397. грађан. зак, девојке имају право на спрему и удомљење из заоставштине својих родитеља, али удате кћери које су ово добиле за живота родитеља, не могу исто поново тражити из њихове заоставштине, т. ј. не могу двапут реалисати исто право.

Св. Бр. 1010.

ХМ

Милораду П. Цвешковићу, општинском деловођи — Богдановац; ;

1. Извиђање и пресуђење иступних дела из Ш части казн. зак. врши се по полициској уредби, а Не по кривич. суд. пост. а у чл. 35. ове уредбе јасно је речено ко може бити сведок у овим делима. Одредбе 5 43. крив. суд. пост. важе само за изузеће иследника и судија у овим делима по ивречном наређењу 5 12. полиц. уредбе.

2. У 8 471 тач. а изречно је речено да се земљоделцу не може продати пет дана земље, „била земља чиста, под гтором, воћем или виноградом..“ Као и кућа са зградама и плацем до једног дана орања.

»

ХМ

Суду општине трубаревачке:

Тарифни број 379. такс. тарифе није мењан нити допуњан досадашним изменама таксеног закона. Он је остао и гласи онако исто као што је гласио 1911. год, када је донет таксени закон за ондашњу Србију. Према овоме нетачно је тврђење, да је такса из овог тарифног броја за издање пасоша за ситну стоку 2 дин, Опширније о наплати ове таксе видети у „Полицији“ за пр. год, 17—18 (Поуке и обавештења, ХУ).

Св. Бр. 797.