Policija

МУ ВИТА И

се да и општински прирез застарева за исто време за које застарева и непосредни порев према коме се одмерава.

Решење о ослобођењу од приреза доноси финансијска управа, којој треба послати потребне податке, пошто се претходно наплата покуша егзекутивним путем. Ови подаци састоје «се у извештају, да се од задуженог не може порез и прирез наплатити, уверењу о немаштини и у актима о покушаној егзекуцији.

Св. Бр. 2704.

ХК

Влади Ж Тодоровићу, деловођи општине борчанске:

1. За које године буде наплаћен непосредни порез, за "то време има да буде наплаћен и прирез, а унеће сеу књигу као ванредни ванбуџетски приход за дотичну годину.

2. Правила о општинским поштама од 16 септембра 1902. год, по којима хонорар општинског поштара није могао бити већи од 12 дин, месечно (чл. 44.), замењена су новим правилима под истим именом, која су. под 10, јануаром 1924. год. прописали Мин. Пошта и Мин. Ун. Дела (Полиц. Зборник Алимпића, Јанковића и Матића, стр. 124.).

Чланом 33, и 39. нових правила остављено је одбору, да по своме нахођењу одређује награду општинским поштарима и поштоношама.

ХШ Суду општине тор. каменичке: ;

У нашем казненом законодавству полицијски надзор предвиђен је: а) као споредна казна уз коју главну казну лишења слободе, х 6) као превентивна мера безбедности.

Полицијски надзор, као споредна казна, двојак је, према томе да ли га досуђују судске или управно-полицијске власти, у које спадају и општински судови, рве га досуђују за поједине злочине и преступе (5 37. 6 К 3.) а друге за иступне Крађе (55 320 а и 320 6) и прошњу у поврашу (чл. 4. уредбе о убргању рада.)

И као превеншивна мера безбедности полицијски надзор такође је двојак, према томе да ли га изричу окружне полицијске власти (односно велики жупани у местима где не постоје ове власти) — 5 391. в. К. 3. или општински судови са одбором — 8 4. а, од. 5. полиц. уредбе,