Policija

— 464 —

УН Суду општине кијевске (срез подримски):

По ставу 6., тач. 6. чл. 5. зак. о таксама, за издавање уверења о сиромаштву надлежан је општински суд онога места где лице за које се уверење тражи стално живи. Такво је по таксеном закону, али није искључено да се другим којим специјалним законом изрично захтева, да слична уверења издаје финансијска власт.

Св. Бр.

МШ Општинском поглаварсшву — Александрово:

1. Платне признанице и признанице на остале законске принадлежности самоуправних службеника не подлеже такси из ТБр. 33, према напоменама уз тај тарифни број.

2. Порез на пословни промет не плаћа се у таксеним_ маркама и, према томе, не може се налепити на признаницу.

1Х 3 Суду општине приличке:

1. У „Полицији“ Бр. 5—6 за ову годину објашњено је. да право на хонорар за време благајничке дужности имају само деловође и писари (чл. 118. зак. о општинама), а неи општински часници о којима је реч у чл. 112 истог закона, У овом смислу има се разумети и примедба Мин. Финанс. на "општински буџет.

2. Као државни службеници, осигурани с пензијама, жанарми се, по мишљењу уредништва, не могу сматрати за земљораднике, изузев случајева кад у жандармерију ступају привремено, т.ј. за извесно време, после кога се опет враћају својој кући и продужују обделавање земље.

Х Марку Марковићу, деловођи општине бучјанске: Да не би прејудицирало одлуку општинског суда у једном чисто приватно-правном спору, уредништво не може дати тражени одговор.