Policija

— 1022 —

лицијских департмана; а из Белгије, преко компетентних полицијских надлештава. У оба случаја мора да претходи # дипломатска сагласност за гоњење односног лица у конкретном случају.

6. — Захтеви за публикацију наредаба за хапшење имају да садрже: име, презиме и датум рођења кривчева; затим,.

његову народност, последње место борављења и његову ближу“

ознаку; затим податке власти која га гони и податке о деликтима; као и остало саобразно 3. члану.

7. — Трошкови поједине публикације неће се узимати: у рачун, ссем оних, који се евентуално буду појавили око израде поменутих клише-а за слике криваца. :

8. — Пронађени бегунац бива ухапшен провизорно. 3аинтересоване власти, које су раније издале наредбу за његово: хапшење, бивају одмах директно извештене о његовом проналаску. Потом сви остали послови, који се односе на екстрадицију окривљеног лица, бивају изведени дипломатским путем.

д. — По овоме, наредба за хапшење и друге публикације, које проналаском бегунца постају беспредметне, бивају повучене истим путем којим су сем појавиле.

10, — „Мопбешг 5ш5зе де Роћсе“ шаље се бесплатно у три примерка редакцији „Ви а Сета! де Сјопајететиа“ с тим. да и ова редакција има њима послати, такође бесплатно, три“ примерка свога листа.

11. — Уговор овај имао би да ступи у важност, одмах,. пошто ноте буду измењане,

Нема сумње ако се велике државе буду споразумеле У овом смислу, да ће опасност границе, која помаже криминалитет, бити знатно умањена.

Успеси до данашњице

Ако се осврнемо неколико година унатраг скаменићемосе од чуда пред прогресом на овоме пољу.

Није давно било, кад је злочинцу довољно било само да. остави границу иза својих леђа, па да буде спасен од правде“ своје земље. |

Али, данас вије више тако, и то од онда, од када се почело са изменом потерница, испочетка врло бојажљиво а по том све снажније; а кад смо почели увелико у том смислу"

~ =