Policija

— 1023 —

и да се образујемо, ланци који су нас оковали спали су, н обавили се око руку злочинаца.

Ваше се не догађа да каква молба за криминално обавештење, упућена колеги из друге државе, остаје без одговора, или да се на њу дуго чека; код нас се рачуна на сваки моменат, јер време које пролази драгоцено је за злочинца, који спрема своје склониште или бегство.

Унајамним братским помагањем, непрекидним извештајима, ревносном сарадњом и сједињеном кооперацијом, успећемо да однесемо „победу над војском најлукавијом, најстрашнијом, најпустошнијом и најубиственијом — над војском злочина,

Дивна ли је наша улога у остварању овога сјајнога идеала!

Пре кратквг времена скупише се дипломате целога света, На обали једнога језера талијанске Швајцарске, чијем је лепом имену осигурана слава за вечита времена, они УРИНА мир. И цео свет задиви се томе скупу.

Али, Господо, бескрајно је задовољство осећати, да смо и ми, уједињени чланови полицијске власти, још пре дипломата одушевљени били братским договорима, у духу њихових резултата. А дух са Локарна нас овако братски повезане, повешће још и даље цветним стазама — добру човечанства.

С француског

Милорад А. Јовановић, правни референт Мин. Вера у пензији“

леаљатаикванољаипестолкзасоаљаиљиае

О ЛАЖНИМ ПАСОШИМА

На првом редовном састанку међународне криминалне пољиц. комисије, који је одржан у Бечу маја м. 1924 год. донет је закључак на основу предлога који је учинио г. капетан · фон Хутен, односно борбе противу лажних пасоша, да Полиц. Дирекција у Бечу припреми за идући саставак те комисије опширан реферат о томе питању, и истој га поднесе, ради евентуалних закључака. У томе смислу, поднет је на оцену и одлуку следећи реферат међународној полиц,. комисији о сузбијању прављења и употребе лажних пасоша,