Policija

- 1045

надживела покојника)и њихови мушки потомци. Ово „њихни мушки потомци“ тиче јсе мушке деце синова покојникових, који су умрли пре оставиоца наследства. Пошто је ју свом. случају Игњат умро пре оставиоца Јована, то би на наследство Јованово, уз његову мушку децу Цветка и Богосава, било позвано и мушко дете сина Игњата, који је пре јована умро. Али како Игњат нема мушке деце, то његове кћери не могу уз своје стричеве да наследе Јована, јер 5 396. грађан. зак. позива на наслеђе мушку децу и мушке потомке од раније преминулог сина. Да је Игњат надживео свога оца Јована, онда би по смрти Јована њега наследили синови: Цветко, Богосави Игњат. По смртиИгњатовој његов би део наследиле кћери но 85 529. грађан. зак. Ближе о овоме видети Наследно“ Право од Пг. Драг. Аранђеловића (Београд 1925.).

= “ ж

Ваша општина дугоје нам претплату и за 1925. и 1926. год. Ред је, бар после овог одговора, да нам је одмах пошаље.

Ш Суду општине белосавичке:

По чл. 119, зак, о општинама, председник општине може, по указаној потреби и своме нахођењу, давати кметовима и општинским службеницима одсуства од дужности до пет дана ну с тим, да одсуства дата једном истом лицу не могу скупа. изнети више од 50 дана у једној години. Очигледно је, према. овоме, да председник општине може једном истом часнику или службенику давати одсуства и више пута преко године под условом: а) да ниједно остуство не буде дуже од 5 дана одједном, и 6) да сва у скупу не изнесу више од 50 дана: у години.

Св. Бр. 896.

МУ Суду општине клисурске:

По 8 19, зак. о кривич. суд. пост. за ислеђење злочиних и преступних дела надлежни су срески поглавари, а не општински судови, а по 8 31. истог зак. приватни тужилац. дужан је своју тужбу поднети надлежној полицијској власти. Према овоме, тужбу ненадлежно поднету општинском суду треба одбацити, т.ј. донети решење с позивом на ове за-