Policija

— 1043 —

конске прописе, о ненадлежности општинског суда за неко: извиђање. Ово решење треба саопштити и тужиоцу.

У

Радивоју Т. Клајићу, деловођи општине шрнавачке (срез жупски): Према чл. 1. уредбе о убрзању рада и начелној одлуци опште седнице Касац. Суда Бр, 320-2-1922. г., при изрицању кавне један шалир има се рачунати у 24, а један цванцик у 4 дин.

МЕ Драгиши С. Јовановићу. деловођи општине богушовачке: По 85 396. грађан. зак. заоставштину умрле жене насле_Ђује син а не муж, ако тестаментом није друкчије наређено. Са смрћу жене престало је и мужевљево право уживања. њеног имањз.

УН Аншону К. Машану, деловођи општине вар. Крушева:

По чл. 158. зак. о општинама, општински судови дужни су извршивати сва законска наређења државних власти, а у ова наређења спадају несумњиво и наредбе о упућивању лица ради сведочења, вештачења и т. д., које имају ослонца у кривич. суд. пост. У интересу је брже истраге, међутим, да среска власт позива ова лица непосредно, т.ј. преко својих: органа, кад она станују у њеном седишту. Ово би било у са гласности и са прописима 95 93. и 1:30. кривич. суд. пост,

УШ

Тршфуну Р. Јеремићу, општинском писару — Вел. Моштаница

1. За изрицање казне због повреде тајности гласања надлежни су првостепени судови — чл. 167. д. у вези са чл.. 167 њ зак. о општинама (за општинске изборе) и чл. 100. у вези са чл. 116. и 117. закона о изборима народних посланика (за изборе народ. посланика).

Х Суду обшшине црвењске:

По уредби о наградама за свештенорадње од 13-У -1926 г ВБр. 6793 („Полиција“ Бр. 11—12), за сечење колача и прекаду