Policija

— 1047 —

ХУШ Рад. Јовановићу, полиц писару — Кучево;

Правилно решење постављеног питања зависи од тога: јесу ли осуђена браћа задругари, смесничари у заузетом земљишљу — једна заинтересована страна у смислу 5 16. грађан. зак. — или нисуг У првом случају, а у вези чл. 4. зак, о таксама и чл. 4. Таксеног Правилника од 1913. год, платили би само једну таксу, и она би била довољна за обојицу.

У противном случају сматрало би се, да је таксу положио само први потписник. |

Но у овом другом случају од велике је важности како је жалба примљена: да ли лично или поштом2 Ако је примљена поштом, сматра се да је такса плаћена сгмо за прво лице, односно за онолико лица по реду потписа за колико има довољно таксе, а за остале се сматра да им је жалба остављена у акте. ·

Ако ли је пак недовољно таксирана жалба грешком др: жавног или самоуправног органа примљена из руке непосредно, онда се мора тражити доплата редовне таксе у смислу чл. 50. зак. о таксама.

ХЕХ ј Суду општине малајничке:

1. По чл, 1. под а, тач, 19. уредбе о наградама парохијском свештенству православне цркве за извршене свештенорадње, од 13, маја 1926. год. за издавање извода из протокола крштених, венчаних и умрлих на захшев Привашних лица, парохијским свештеницима припада на име награде по 15 дин. од сваког извода. Е

По чл. 5. тач. 7. зак. о уређењу свештеничког стана, свештеници немају право на награду кад ове изводе траже власти по званичној дужности. Од овога се изузимају изводи који се издају ради образовање масе, поводом којих је у чл. 56. уредбе о убрзању рада прописано:

„Свештеници имају право на награду од 5 динара за сваки извештај, крштеницу или умрлицу које подносе приликом образовања масе.

Ову ће им награду плаћати одмах општински СУД

из своје касе. ако су сви извештаји њему непосредно поднети, а старатељ масе по наредби судије из прихода