Policija

— 1046 —

та оно није иступ, али пре извиђаја не може нењати квали«фикацију дела тужбом представљену. Одлуку о одбијању надлежности треба донети у виду решења, аналого 5 250. кривич. суд. поступка, и засновати је на 85 4 а пол. уредбе, чл. 94 тач. 4 под 6. закона о општинама и 85 !. казн. вак. Против ове одлуке тужилац се може жалити првостепеном суду у «смислу 55 15, и 16. полиц. уредбе.

Пре него што приступи ислеђењу, суд треба од тужиоца да наплати таксу за своју касу, без обзира на плаћену државну таксу у таксеним маркама, јер је он био дужан да се са својом тужбом обрати прво општинском суду. (5 4 а, од -4. полиц. уредбе).

ХМ Сиду општине баричке (срез голубачки):

1. Из друге напомене уз Т.Бр. 81. и из тач. 8. чл. 90 "Такс,. и Пристојбинског Правилника види се јасно, да су самоуправне власти дужне, приликом вршења лицитације од"носно вршења продаје и издавања под закуп својих или туђих ствари, наплаћивати у корист државе само таксу из тач. 3 уз Т.Бр. 81. такс. тарифе.

Другим речима, општинска власт у том случају дужна је „ва рачун државе наплаћивати само шаксу на правни Посао

2. Одговор на друго питање налази се у септембарској "свесци „Полиције“ за ову годину (Гоуке и обавештења, ХИП)

Св. Бр. 1671.

ХУН Суду општине радичевачке: О постављеном питању постоји објашњење Пореске управе год 201Х%-1913, г., ПБр 1487, које у изводу гласи: „Пријаве, које појединци чине општинским судовима у смислу чл. 47. зак о шумама, сматрају се као молбе списком представљене. Према томе, сваки молилац означен у списку дужан је плаћати таксу из Т.Бр. 1. такс. тарифе. Спискови, које су општински судови по чл. 88. истог закона дужни сами саставити, не подлеже овој такси:

Што се тиче општинске таксе по Т.Бр. 333, она се по "нашем мишљењу може наплатити за рачун општинске касе сва рад општинских власти по овим тражењима.

Св. Бр. 1158, ;