Policija

— 386 —

ХШ.

Суду општине њивичанске (срез кочански):

Општински прирез може се разрезивати само на поједине, законом побројане облике непосредне порезе, али не и на «току, јер то не би био прирез, већ једна врста нове таксе.

По чл. 6, финанс. закона за 1927—98. год. никакве нове таксе не могу се заводити без претходног одобрења Мин. "Финансија, те према томе ни такса на стоку не сме се завести "без овог одобрења.

Св. Бр. 268.

ХМ.

Суду општине мелничке:

Школски буџет саставни је део општинског буџета. Њиме се само предвиђају школске потребе за годину дана. Прирез купи и наплаћује општинска власт, а вишак неутрошене готовине, као и непокупљени прирез, показује се у општинском а не у школском буџету.

Св. Бр. 258.

ХУ. М. Стојадиновићу, благајнику општине барањске (срез пожаревачки):

1. Закон о општинама тачно је одредио рок у ком се "буџет мора саставити и на одобрење послати и наредба ДРБр. 168696 — 1926. г. последица је те законске одредбе, која се мора поштовати. Према томе, одговор на питање: да ли ће Мин. Финанс. и мимо непоступање по овој наредби, буџет одобрити или не, уредништву је немогуће дати, јер то није ствар примене и тумачења закона него ствар нахођења Мин. "Финанс.

2. По чл. 92. закона о буџет. дванаестинама за април јули 1925. год. судови могу вршити преносе непокретних имања без обзира на 5 471 тач, 4-а грађан. суд. пост. само у ова два случаја:

а) ако би продавац изјавио да се из земље исељава, и

6) ако би поднео уверење Мин. Агр. Реформе да му је "одобрена земља за насељење.