Policija

— 387 —

Према овоме, земљоделци који намеравају да се селе из једне покрајине наше земље у другу, а нису добили земљу за насељење, не могу пуноважно продавати онај део свога имања, који им је заштићен овим законским прописом.

ХМ.

Суду обштине доленачке (срез кичевски):

Новопостављени благајник дужан је средити све несређене рачуне и касу и књиге довести у ред, јер од момента пријема благајничке дужности он је одговоран за ред у по. словима. Са престанком службе старог благајника, престаје и његова службена функција, и он, као приватно лице, не може се више појављивати у службеној функцији.

9. За благајника општинског може бити изабран ма који часник или службеник општински сем председника, који, као наредбодавац, не може руковати касом (чл. 116. зак. 0 општинама). По чл. 118 истог закона, право на награду — хонорар — имају само општински деловдђа и писар кад су изабрати да поред редовне дужности врше и дужност благајника. |

2. Ако је смрћу синовца престала постојати задруга у смислу 55 57 и 507 грађан. зак., т. ј. ако у животу није остао још који задругар сем стрица, онда умрлог наслеђује његова мајка (5 402 грађ. зак.), а не стриц.

ХУП.

Председнику општине М... М... у Б:

1. Као саставни део уз годишњи рачун иду тромесечни рачуни о приходима и расходима и кад општински суд већ спрема годишњи рачун, онда мора саставити и тромесечне рачуне.

2. Непримљена плата може се издати законитом наследнику, под условом да је за наследника оглашен од стране суда, одн. неспорног судије. У противном, треба је послати у масу на расправу.

3. За поступак са одузетим дрвима обратити се полицијсксј власти и умолити је да донесе накнадну одлуку: да се она продаду било у корист шумског фонда било за извршење пресуде (чл. 97. зак. о шумама).