Policija

— 399 —

ХМ.

Суду општине печеневачке: Тражено објашњења о инвалидском цензусу дато јеу прошлом броју „Полиције“ (Поуке и обавештења, ХЛ). Св. Бр. 1470.

ХМ.

Антшону Мецану, општинском деловођи — Крушево:

1. Уверења о деоби задругара у смислу расписа Ген. Дир. Пореза о поступку са порезом при деоби задруга треба да се издају по личном сазнању.

2. У ТБр. 38 јасно је речено да се њиме предвиђена такса плаћа само на уговоре о образовању или деоби задруга, те се, према овоме, ни у једном другом случају не може наплатити, ХЕМН. Суду општине пробишшинске:

За све своје набавке самоуправна тела морају од продаваца, набављача и лифераната наплаћивати 19/) пореза на пословни промет, према закону о порезу на пословни промет и распису Ген. Дир. Неп. Пореза од 23 априла 1925. год., Бр. 14709.

Св. Бр. 639.

ХЕМ. Суду општине рамановачке:

Суд се има придржавати државног издања закона о таксама од 1923. г., а од приватних издања може искориштћавати само она, чије су стопе таксе исте као и у државном издању.

Издање о коме је реч у упућеном питању оштампано је без одељка „Л“, онаквог какав важи за целу земљу, и на место његово оштампан је таксени закон за општину београдску са нарочитим већим стопама таксе, које се могу само _у Београду наплаћивати. |

Према овоме, остале општине, које су наплаћивале таку већу од оне која је предвиђена у државном издању закона о таксама, чиниле су једну незаконитост, за коју могу евентуално и одговарати. |

Св. Бр. 1057.